Har du styr på din hund?

17-02-2016

Mange hunde er ikke registreret eller korrekt registreret i Dansk Hunderegister, selvom om det er lovpligt og kan have alvorlige konsekvenser.

Har du styr på din hund?

’Har du kort på din hund?’ spørger Dansk Hunderegister. I Danmark skal alle hunde være registreret i Dansk Hunderegister og være mærket med chip eller øretatovering. Registrering og mærkning skal være ske inden de fylder otte uger. Alligevel er mange hunde ikke registreret eller korrekt registreret i Dansk Hunderegister. I værste fald kan det betyde, at det ikke er muligt at finde frem til dig, hvis din hund er blevet væk. Mærkningsnummeret kan hjælpe politi eller dyrlæge med hurtigt at finde frem til ejeren, når kontaktoplysningerne står i hunderegisteret. Det gælder også, hvis din hund bliver væk, mens du er i udlandet.

Dit ansvar

Det er dit ansvar som hundeejer, at få din hund mærket og registreret. Ved et ejerskifte er opdrætter eller sælger af din nye hund registreret som ejer i Dansk Hunderegister. Så selvom din hund lige er blevet registreret, skal du altså tjekke at den er registreret med dit navn, adresse og telefonnummer. Det gælder også, hvis du overtager en voksen hund. For at overdrage hunden til dig skal den tidligere ejer skrive under på registreringsattestens ændringsmeddelelse, som derefter skal sendes ind til Dansk Hunderegister.

Er du i tvivl om din hunds registrering kan du kontakte Dansk Hunderegister på telefon 70277477 mellem 10-14 eller sende en mail til dansk@hunderegister.dk. Du kan også selv – med det brugernavn og den adgangskode, der står på din hunds registreringsattest - ændre telefonnummer, adresse, kaldenavn eller afmelde din hund på hjemmesiden hunderegister.dk.

Har du ikke kort på din hund, kan politiet udstede en bøde fra 2.000 kroner.

Hvis I flytter

Det samme gælder hvis du og din hund får ny adresse eller nyt telefonnummer. Gå til dyrlæge, hvis du er i tvivl om, hvorvidt din hund er registreret. Din dyrlæge kan aflæse en eventuel chip eller øretatovering, og tjekke, om den er registreret. Er den ikke det, kan dyrlægen sørge for, at det sker, eller du kan kontakte Dansk Hunderegister for nærmere råd og vejledning.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte Dyrekassen Danmark på:

post@dyrekassen.dk
Telefon: 63 57 11 11

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og bliv opdateret med de nyeste tiltag eller aktiviteter.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Telefax: 62 52 28 26
E-mail: post@dyrekassen.dk

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat.


De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven.

De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close