Husk at ID-mærke din kat

05-10-2016

Bliver din kat væk eller kommer den til skade, er ID-mærkningen nødvendig for at Falck eller dyrlægen kan finde frem til dig. Er din kat ikke ID-mærket, risikerer du at den bliver aflivet uden du ved besked eller trods den kunne behandles og reddes.

Husk at ID-mærke din kat

Husk at ID-mærke din kat

Katte er ikke omfattet af en decideret kattelov i Danmark, og derfor er det op til ejerne frivilligt at sørge for at ID-mærke deres kat. Gør du ikke det, så kan du ikke bevise, at katten er din, og den betragtes som herreløs. Det er derfor en rigtig god idé at sikre din kat med en øretatovering eller en chip. Samtidig bør katten registreres i Det Danske Katteregister eller i Dansk Katteregister.

Du skal også sørge for, at oplysningerne om din adresse, telefonnummer og mail er opdaterede og synlige for de, der måtte finde din kat, hvis den skulle blive væk eller indfanges. Rammes din kat af en bil eller mister katten livet på anden vis, så vil du slippe for uvished om din kats skæbne, fordi de, der finder katten, kan kontakte dig og oplyse dig om katten. Er katten skadet, vil du også blive kontaktet, før en dyrlæge afliver din kat – og måske den så, fordi den har en ejer, kan behandles og reddes.

Mange ejere vælger at give racekatte en chip, da de fleste, der finder en forvildet kat med et særpræget udseende, normalt vil forvente, at katten har en ejer. Der er derfor stor sandsynlighed for, at katten bringes til en dyrlæge eller Falck, som kan skanne katten for en eventuel chip. Har din kat en chip, så få den tjekket nu og da hos din dyrlæge, da enkelte chip med tiden kan vandre og derfor være svær at finde med skanneren, hvis uheldet er ude. Er det sket, så vil dyrlægen normalt chippe din kat på ny.

Har du en huskat, kan du vælge at give katten en øretatovering hos dyrlægen, når katten alligevel neutraliseres og vaccineres som killing. Tatoveringen giver i begge ører, og de er synlige for alle, der måtte finde din kat. Ulempen ved tatoveringerne er, at de kan være svære at se, som årene går, og mange vælger derfor både chip og tatovering. Endelig er chip en fordel, da det ikke kan ses på katten, og skal du rejse med din kat, så er chip et krav. Du kan også få dyrlægen til at tatovere et C i kattens ører og give den en chip. En sådan tatovering er mindre synligt til dagligt i kattens ører, og den fortæller finderen, at katten er chippet og ejes af en, der savner den.

Halsbånd er ikke en sikker måde at ID-mærke din kat. Det kan falde af, og katten kan sidde fast i det med poterne eller i et træ, når den klatrer.

ID-mærkning og registrering er en beskyttelse af din kat.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte Dyrekassen Danmark på:

post@dyrekassen.dk
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 97,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 77,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Telefax: 62 52 28 26
E-mail: post@dyrekassen.dk

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close