Lær din hvalp at være alene hjemme

29-07-2019

Er du i tvivl om, hvordan du bedst træner din hvalp til at være alene hjemme? Her finder du træningsmetoder og gode råd til, hvordan du forbereder din hvalp på, at være alene hjemme i længere tid.

Lær din hvalp at være alene hjemme

Giv din hvalp nogle dage til at falde til, før du begynder at træne alene hjemme med hvalpen. Husk at alt er nyt i starten, og husk at du heller ikke forlader en lille baby alene i lang tid. Stil realistiske krav til hvalpen. For eksempel har en hvalp en mindre blære, og den kan derfor ikke forventes at kunne holde tæt en hel arbejdsdag.

Tag også ferie, når du får hvalpen hjem, så du har god mulighed for at give hvalpen den bedste start i det nye hjem. Når hvalpen er faldet til, så kan du begynde at lære den at være alene hjemme. Mange ejere frygter denne træning, men som oftest går det ganske fint med en lille hvalp.

Træn alene hjemme, når din hvalp i forvejen er godt træt og velstimuleret, og når den har tisset af. Stil hvalpens kurv og dens legetøj et sted, hvor den allerede er tryg ved at være. Nogle hvalpe trives med adgang til hele huset. Andre på mindre plads. Det er dog altid en fordel at lære hvalpen at være adskilt fra dig af et børnegitter, imens du er hjemme. Luk også nu og da en dør imellem dig og hvalpen, når du er i huset, så hvalpen ikke lære at følge dig hele tiden. Når hvalpen acceptere dette og er rolig, så kan du begynde at forlade den helt i kort tid af gangen.

Husk: At være bag børnegitter skal ikke være en dårlig oplevelse for hvalpen. Giv den noget lækkert at tygge på og spise, når du lukker gitteret. Sæt dig gerne i starten med ryggen mod gitteret og læs i en bog. Giv nu og da hvalpen en godbid for at være rolig og slappe af. Stille og roligt kan du bevæge dig op på en stol, og derfra gå lidt væk og komme igen.

Nogle hvalpe vil gerne have en radio kørende i baggrunden på lav styrke, når du går, mens andre foretrækker ro. Hvad der virker bedst på din hvalp, kan du teste ved at filme hvalpen, når du går. Film også hvalpen senere i forløbet, og film nu og da din hund som voksen. Er der optræk til problemer med at være alene hjemme, vil du opdage dette, før hunden for alvor får en dårlig vane og oplevelse ved at blive forladt. Mange hunde kan godt lide, at du siger den samme sætning, når du går. På den måde bliver det en del af rutinen for hunden.

Start med at gå ud af hoveddøren og kom ind igen. Vent lidt. Gå ud igen – tæl til 2 og gå ind igen. Vent lidt – gå så ud, tæl til 5 og gå ind igen. Tag en pause. Gå så ud, tæl til 3 og kom ind igen. Undlad at tælle fremad kronologisk, men tæl i stedet vilkårligt - fx 2-4-6-1-9-5 osv. Træn kort tid af gangen men gerne flere gange dagligt. På denne måde kan du roligt bygge tiden op, hvor hvalpen er alene.

Piber hvalpen, så vent lidt og se om den stopper efter kort tid. Hvis ikke - så gå ind igen, tag en pause og træn videre senere, hvor du stiller mindre krav dvs. er væk i kortere tid. Husk at når du kommer retur, så ankom uden en masse dramatik. Gør ikke et stort nummer ud af, at du gik og kom igen. Bare kom ind, hils kort og venligt på hvalpen og gå ud og tag din jakke af.

Dyrekassen Danmark anbefaler dig, at du forlader hvalpen hver dag det første år af dens liv. Det er lige meget om det er 10 minutter eller en time, når hvalpen først har lært det, bare hunden får oplevelsen af at blive forladt, så din træning vedligeholdes.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte Dyrekassen Danmark på:

post@dyrekassen.dk
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 97,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 77,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Telefax: 62 52 28 26
E-mail: post@dyrekassen.dk

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
Fredag 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close