På ferie med din bedste ven

07-06-2017

Det er populært som aldrig før at tage sin hund eller kat med på ferie. I kan have stor glæde af at se verden sammen, men hvis ferien går uden for Danmarks grænser, så er der nogle ting, som du skal være opmærksom på.

På ferie med din bedste ven

På ferie med din bedste ven

Det er populært som aldrig før at tage sin hund eller kat med på ferie, både i Danmark og i udlandet. I kan have stor glæde af at se verden sammen, men hvis ferien går uden for Danmarks grænser, så er der nogle ting, som du skal være opmærksom på.

Endelig bør du naturligvis kun rejse med din firbenede rejsemakker, hvis din hund eller kat synes om at komme fremmede steder. Ellers kan ferien blive en dårlig oplevelse for jer begge. Er din hund eller kat ikke vant med fremmede steder, så find hellere pasning i hjemmet, hos en privat passer eller i en god pension. Overvej om din hund eller kat vil synes om fremmede hotelværelser, klimaet, ventetid i lufthavn eller på togstationer – eller om det er bedre for din bedste ven at blive hjemme.

Inden rejsen

Er din hund eller kat vant til at færdes i fremmede miljøer på trygge poter, er der dog intet til hindre for at tage dyrene med på rejsen. Du skal dog altid planlægge ferien i god tid. Mange lande har forskellige krav for indførelse, og disse skal være på plads før afrejse. Det gælder for eksempel vaccinationer, dyrepas, behandling mod parasitter og ID-mærkning. For nogle lande er der desuden regler om karantæne, lige som du bør overveje om hunde og katte i det pågældende land kan smitte din hund eller kat med sygdomme på rejsen. Du skal derfor altid kontakte din egen dyrlæge samt Fødevarestyrelsen i Danmark og de relevante myndigheder i det land, som I skal rejse til, før afrejse, så du er sikker på, at ferien bliver en god oplevelse.

Dyrekassen har samlet en række regler til dig, hvis du skal til Sverige, Norge eller Sydpå. Du kan finde artiklerne her: Rejseregler - SverigeRejseregler - NorgeRejseregler - sydpå

Du bør også overveje om klimaet i det pågældende land er til gavn for din pelsede rejseledsager. Er der meget varmt eller koldt, kan det få indflydelse på din hund eller kats trivsel på ferie. Får dit din hund eller kat medicin, så husk at tage det med på rejsen, lige som du bør medbringe dyrets normale foder, så du ikke pludselig skal skifte foder undervejs, som måske ødelægger dyrets mave. Tag også et tæppe eller lignende med på rejsen, som dufter velkendt, og føles sig trygt og hjemligt.

Endelig bør du sikre dig med telefonnumre til den lokale dyrlæge, før I rejser. På den måde kan du altid få  hjælp på ferie, hvis skaden er ude. Husk også at have et synligt hundetegn med oplysninger om din ferieadresse og telefonnummer på både hund og kat. Husk at der skal stå +45 foran dit telefonnummer.

Selve rejsen

Måden du rejser på med din hund eller kat, bør også overvejes grundigt. Bilen er en forholdsvis nem måde at rejse med hund og kat. Her kan du holde pauser efter eget valg, du kan tilbyde vand undervejs, og du kan lufte ud. Undgå træk og vær opmærksom på, at en bil kan blive meget varmnår man har pels. Ligger din kat i en transportkasse, kan turen således blive meget varm på grund af manglende ventilation og knap med plads. Pas meget på, når du gør stop og tager din kat ud af buret eller kassen. Tag ikke katten ud af bilen, men luk dørene og giv den i stedet mulighed for lidt luft i bilen på et stop. Bliver din kat skræmt, kan den smutte fra dig på en rasteplads eller et stoppested, og dette vil naturligvis være en katastrofe for jer begge.

Du kan også rejse med tog eller fly. Her er din rejseledsager ofte sikret mod varme, men kan ikke komme ud undervejs på samme måde som i bil. Nogle flyselskaber tillader, at du har dyret hos dig i kabinen. Andre gør ikke. Undersøg reglerne for både tog og fly grundigt, før du tager afsted og vælg den løsning, der passer bedst til dig og din bedste ven. Ofte er der krav om en særlig transportkasse, som du derfor skal anskaffe dig før afrejse.

Vis hensyn

Når du er ankommet til feriestedet, så husk at ikke alle lande har det samme syn på kæledyr, som vi har i Danmark. I visse kulturer er hunde meget værdsatte, mens de i andre er ildesete, hvis de skaber for stor opmærksomhed ved at springe op, gø eller genere andre mennesker. Overvej derfor om din hund er egnet til at komme med på den pågældende ferie. Saml også altid op efter din hund, når du er på ferie. Hold også rent omkring katten, og undgå at dyrene ødelægger noget på feriestedet. Hold generelt din hund eller kat væk fra lokalegadehunde og katte. Her er der større risiko sygdomme, som kan smitte dit kæledyr med alvorlige følger.

God tid sammen

Når alle forholdsreglerne er taget, er det en dejlig oplevelse at holde ferien sammen. Ferien er en unik mulighed for at få en masse nye oplevelser sammen, og bare have god tid til at nyde og hygge om hinanden.

Vi fra Dyrekassen Danmark bliver altid overrasket over hvor venligt og åbent vores firbenede rejseledsagere bliver modtaget, når vi er på tur. 

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte Dyrekassen Danmark på:

post@dyrekassen.dk
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 97,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 77,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Telefax: 62 52 28 26
E-mail: post@dyrekassen.dk

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close