Pas på hunden, når du griller

09-06-2021

Sommertid er grilltid. Men når maden skal tilberedes på grillen og nydes i det fri, bør du samtidig være ekstra opmærksom på din hund - så en hyggelig grillaften ikke ender med et besøg hos dyrlægen.

Pas på hunden, når du griller

Når vejret er godt, tænder mange danskere grillen. Men når du nyder din grillmad, bør du samtidig være ekstra opmærksom på din hund.

Der lurer nemlig mange farer ved grillet mad, hvis din hund spiser med, og i værste fald kan en hyggelig grillaften ende med et besøg hos dyrlægen. Og i visse tilfælde kan grillet mad gøre så alvorlig skade på din hund, at det kan koste hunden livet eller give varige mén på hundens tarme og mavesæk.

Undgå tilberedte ben

Der er altid en risiko forbundet med at lade din hund spise tilberedt mad, da hunden tygger benene i små stykker, som kan splintrer og give problemer i tarmsystem og mave eller sætte sig fast i ganen eller halsen på hunden. Det gælder ikke kun kyllingeben, men alle typer ben, og derfor bør du aldrig give din hund tilberedte ben – hverken i det daglige eller når du har grillet maden. Vær især opmærksom på tilberedte fugle-, flæsk- og fiskeben.

Grillspyd og majskolber

Vær også opmærksom på grillspyd af træ. Mange hunde kan slet ikke modstå fristelsen for at snuppe det brugte træstykke, der dufter af kød og fedt, knuse det og sluge det, hvorefter det kan gøre stor skade i hundens mave og tarmsystem.

Det samme gælder en del af det tilbehør, som du bruger ved grillen. Majskolber smager fantastisk på en grill, men hvis din hund spiser dem, kan de sætte sig fast i tarmen som en prop og skabe alvorlige problemer. Den eneste mulighed for at redde hunden er herefter en operation.

Pas på madtyve

Nogle hunde stjæler mad fra bordet. Lad derfor ikke hunden være alene med grillmaden eller tæt på grillen. Tager din hund noget fra selve grillen, kan den desuden brænde sig. Fortæl også altid dine gæster, at din hund ikke skal fodres ved bordet. Endelig bør du straks gå helt ud i affaldsspanden, uden for huset, med grillresterne, når I er færdige med at spise. Smider du dem i din affaldsspand under køkkenhåndvasken, risikerer du, at din hund åbner skabslågen og selv snupper resterne herfra.

Vær ligeledes opmærksom på, at din hund kan finde rester af grillmad på gåture i parker eller andre offentlige steder, hvor andre måske har grillet tidligere og efterladt mad på jorden, ligesom en efterladt engangsgrill, der dufter dejligt af kødrester, kan være fristende for hunden. Ikke nok med der kan sidde stærke krydderirester tilbage på grillen, så er den også varm i meget lang tid, og hunden kan derfor risikere at brænde sig, hvis den kommer for tæt på.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din hund har spist grillmad, så hold godt øje med hunden. Begynder den at kaste op, drikke og spise mindre, eller med besvær, og har den svært ved at komme af med afføringen, så kontakt straks din dyrlæge. Tag ligeledes kontakt til dyrlægen, hvis din hund har brændt sig.

Vi ønsker dig og din hund en god og sikker sommer!

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte Dyrekassen Danmark.

Send mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 130,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 97,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
E-mail: Send mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

 

 

 

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close