Pas på isen

16-02-2017

Undgå ulykker på isen. Vi opfordrer derfor alle hundeejere til at passe ekstra på, når de færdes med hunden nær tilfrosne vandområder.

Pas på isen

Pas på isen

Hver vinter mister hunde llivet som følge af isulykker. Vi advarer derfor hundeejere mod at lade deres hund færdes på de isdækkede søer og fjorde, og opfordrer alle hundeejere til at holde deres hund i snor nær tilfrosne vandområder.

Det er en forfærdelig kendsgerning, men hvert år mister flere hunde livet, når vandområderne fryser til is. Ikke nok med det, men falder familiens hund gennem isen, risikerer ulykken også at få fatale følger for hundeejeren. Det er nemlig ikke usædvanligt, at hundeejeren sætter sit eget liv på spil, i forsøget på at bjærge hunden op fra det kolde vand, i stedet for at se magtesløst på.

Lette frostgrader øger risikoen

Ulykkerne sker i perioden, hvor isen endnu ikke er stærk nok til at bære dyr eller mennesker. Risikoen for de tragiske ulykker forstærkes yderligere, når det fryser med lette frostgrader. Når frosten er let, varer isdannelsesprocessen længere, og det kan vildlede mange til at tro isen er sikker.

Vil du gerne færdes på isen, skal du altid vente til at isen er godkendt af kommunen, og det skal være skiltet ved bredden. Is tykkelsen på vandene kan nemlig variere meget fra vandområde til vandområde, da mange faktorer spiller ind på selve isdannelsens hastighed. Faktorer som ind-og udløb, isolerende snedække på isen, indsivende varmere grundvand, bundvendinger med varmere bundvand eller vindomrøring i overfladen, er alle med til at forhale isdannelsesprocessen.

Hold hunden fra isen

Hunde er impulsive, og de kender ikke til faren ved at færdes på isen. Hold derfor altid din hund i snor ved tilfrosne søer og fjorde, på samme måde som når du passer på din hund i trafikken. Hundene løber ofte ud på isen for enten at jage fugle, eller for at hente en kastet pind. I begge tilfælde kan de være svære at stoppe eller kalde til sig. Har du en jagt- eller hyrdehunderace, skal du være ekstra opmærksom på din hund, når du passerer et område med fugle på isen. Da motivationen for at jage eller hyrde er ekstra stor hos disse racer. Det er ikke kun drukneulykker, der kan være farlige når hunde færdes på isdækkede overflader. Hunden kan også risikere at skride ud på den glatte overflade, og dermed påføre sig alvorlige led- eller sene skader.

Gode råd fra Falck:

  • Drøft situationen omkring isens holdbarhed i familien og følg kommunens anvisning.
  • Slip aldrig hunden fra snoren nær isdækkede søer og fjorde i de perioder, hvor isdannelser opstår.
  • Husk altid din mobil, således du kan ringe 112 hvis ulykken alligevel indtræffer.
  • Husk aldrig at bevæge dig ud til den forulykkede hund. Hvis isen kan ikke bære din hund, kan den heller ikke bære dig.
  • I tilfælde af bjærgning: varm den forulykkede hund med tæppe, jakke eller andet, og søg straks dyrlæge.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte Dyrekassen Danmark på:

post@dyrekassen.dk
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 97,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 77,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Telefax: 62 52 28 26
E-mail: post@dyrekassen.dk

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close