Pas på hvepsene i sensommeren

13-10-2017

I denne tid er hvepsene særlig aktive uden for boet, og risikoen for stik er derfor ekstra stor.

Pas på hvepsene i sensommeren

Den milde vinter har givet hvepsene optimale levebetingelser, og 2017 er derfor blevet et rigtig hvepseår. Særligt pågående er hvepsene i deres søgen efter sukker sidst på sommeren, og risikoen for et hvepsestik er derfor større end normalt i denne periode.

Vi opfordrer derfor alle hundeejere til at være ekstra opmærksomme i naturen, og gerne helt undgå at færdes med hundene hvor der er nedfalden frugt. Hvor der er nedfalden frugt er der også hvepse, og dermed risiko for at din hund træder på en hveps. Risikoen er ekstra stor hvis din hund spiser nedfalden frugt eller snapper ud efter hvepsene. Stikkes din hund indvendig i munden, og er allergisk overfor giften, kan hævelse i svælget nemlig give alvorlige vejrtrækningsproblemer.

Bliver din hund stukket, så observer den nøje over de næste par timer. Er der tegn på hævelser i hovedet, ved øjne, læber eller halsen, kvalme, savlen eller vejrtrækningsproblemer, skal du straks kontakte din dyrlæge. Er stikket indvendigt i munden, anbefaler vi at du besøger din dyrlæge med det samme.

Et hvepsestik medfører dog oftest kun nogle timers ubehag, og de fleste hunde kommer sig hurtigt igen. Du kan eventuelt smøre det stukne område med en lokalbedøvende creme for at dulme smerten fra stikket.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte Dyrekassen Danmark på:

post@dyrekassen.dk
Telefon: 63 57 11 11

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og bliv opdateret med de nyeste tiltag eller aktiviteter.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Telefax: 62 52 28 26
E-mail: post@dyrekassen.dk

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close