Rejseregler på ferie til Norge

09-06-2017

Hvis turen går til Norge, så er der en række regler, som skal opfyldes, så din rejseledsager ikke bringer smitte med sig mellem landene, og derfor er der en række regler, der skal følges, når du tager din hund eller kat med over grænsen på ferie.

Rejseregler på ferie til Norge

Tag din bedste ven med på ferien

Det er skønt at tage din hund eller kat med på ferie, og I kan begge have stor glæde af at nyde sommeren sammen i et andet land. Der er dog en række regler, som gælder, så din ledsager ikke bringer smitte med sig mellem landene, og derfor er der en række regler, der skal følges, når du tager din hund eller kat med over grænsen på ferie.

På ferie til Norge

Hvis turen går til Norge med din hund eller kat, så er der en række regler, som skal opfyldes. Først og fremmest skal dyret ledsage sin ejer, så I skal altså rejse sammen. Desuden skal hunden eller katten have et gyldigt EU-pas til selskabsdyr. Hunden eller katten skal også være ID-mærket med microchip eller med en tatovering, der er let at læse, og som din hund eller kat har fået inden den 3. juli 2011. Disse ting får du hos din dyrlæge, der også sørger for at hunden og katten er opdateret med alle vaccinationer før afrejsen. 

Husk rabiesvaccinen 21 dage før afrejse

For Norge gælder det, at din hund eller kat skal have en rabiesvaccination, og denne skal indgives efter din hund er fyldt 12 uger. Vaccinationen skal ske mindst 21 dage før afrejse. Du skal desuden være opmærksom på, at datoen for vaccinationen skal ligge samtidig eller efter den dag, du får din hund eller kat ID-mærket eller aflæst for ID-mærkning.

Krav om bændelorm

Norge er dokumenteret fri for rævens dværgbændelorm, og dette stiller en række krav til din hund før indrejse. Kravene gælder ikke katte. For hunde betyder det, at din hund skal ​​behandles mod parasitten på modne og ikke-modne stadier i tarmen højst 120 timer og mindst 24 timer inden tidspunktet for indrejse i Norge. Det skal være en dyrlæge, der giver behandlingen, og der er også regler for, hvilket middel og dosis, der skal anvendes. Det sidste ved din dyrlæge, og ellers kan du finde informationerne på Fødevarestyrelsens hjemmeside. Husk at notere behandlingen i hundens pas.

Forbudte racer

Ganske som i Danmark har Norge forbud mod visse racer. Nogle af de racer, der er forbudte i Norge, og som derfor ikke må rejse ind i landet, er dog ikke forbudte i Danmark, mens andre er. De forbudte racer i Norge er Pitbullterrier, Amerikansk Staffordshire Terrier, Fila Brasilerio, Toso Inu, Dogo Argentino og Tjekkoslovakisk Ulvehund.

Kontakt myndighederne

Din dyrlæge kan ofte fortælle dig om reglerne i detaljer, men det er også altid en god idé at kontakte Fødevarestyrelsen i Danmark eller det norske Mattilsynet før afrejse, så du er sikker på, at du kan få din hund eller kat med ind i Norge på ferie. Der er også en guide online, som du kan læse her.

Husk at du skal fremvise både din hund eller kat og alle papirer hos det norske toldvæsen, når du rejser ind i Norge. Du må højest have fem dyr med.

Huskeliste:

  • EU-pas for selskabsdyr
  • ID-mærkning
  • Dokumenteret behandling mod rævens dværgbændelorm
  • Rabies-vaccination mindst 21 dage før afrejse
  • Tjek de forbudte racer
  • Tjek at dine dyreforsikringer er gælder i Norge. Dyrekassen Danmarks forsikringer gælder i Europa i op til 3 måneders varighed. 

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte Dyrekassen Danmark på:

post@dyrekassen.dk
Telefon: 63 57 11 11

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og bliv opdateret med de nyeste tiltag eller aktiviteter.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Telefax: 62 52 28 26
E-mail: post@dyrekassen.dk

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close