Undgå lopper og flåter

08-11-2016

Lopper og flåter kan ikke bare genere og give hudproblemer. Lopperne kan være svære at slippe af med, når først de er kommet med hjem, og flåterne kan overføre farlige sygdomme til mennesker.

Undgå lopper og flåter

Undgå lopper og flåter

Lopper og flåter kan ikke bare genere din hund og kat og give hudproblemer – de er også ulækre at finde i hjemmet, hvor især lopper kan genere dig også, fordi de kan bide. Flåter kan også overføre sygdomme til dig og dit kæledyr, og du bør derfor behandle din hund og kat forebyggende mod begge dele.

De seneste vintre har været forholdsvis lune, og det giver lopper og flåter gode levevilkår. Der vil ofte være en større risiko for, at dit dyr får lopper og flåter efter en periode uden frost. Og lopper formerer sig hurtigt. Har lopperne de rette leveforhold, så kan bare fem lopper blive til 1000 pupper på få uger. Men heldigvis findes der i dag et bredt udvalg af midler til at forebygge såvel lopper som flåter på markedet.

Tal med din dyrlæge om, hvilket produkt, der er bedst til din hund eller kat, og vær opmærksom på, at der er visse midler, som ikke tåles af katte. Har du kat, så husk derfor at fortælle dyrlægen dette. Nogle hunde og katte udvikler også hudlidelser som følge af loppe og flåt angreb. Ser du røde pletter på dit kæledyrs hud eller taber det pelsen, så bring dyret til din dyrlæge.

Du kan også få en tyggetablet til din hund, som både smager godt og er let at give. De fleste hunde spiser den selv, og tabletten skal gives hver tredje måned. På denne måde er der ikke risiko forbundet med behandlingen for din kat, og du vasker ikke behandlingen af, når hunden kommer i bad eller bliver våd. Midlet virker også mod flåter.

Lopper i huset

Flåter, som er døde, kan let støvsuges op, mens levende bør skylles ud i toilettet. Og hvis din hund eller kat får lopper, så er det vigtigt, at du støvsuger huset grundigt. Vær grundig bag døre, under sengen, langs paneler, bag komfuret og ned i sprækkerne i et trægulv. Støvsug også din bil, og vask hunden og kattens tæpper og kurv ved mindst 60 grader. Smid støvsugerposen ud efter du er færdig. Bekæmpelse af lopper foregår fortrinsvist ved, at man støvsuger grundigt i hele huset.

Enkelte midler har lopper udviklet en hel eller delvis resistens over for. Dette bør du tale med din dyrlæge om, hvis du ikke oplever, at kuren virker.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte Dyrekassen Danmark på:

post@dyrekassen.dk
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 97,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 77,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Telefax: 62 52 28 26
E-mail: post@dyrekassen.dk

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close