Har du bemærket, at din hund klør, slikker eller bider sig mere i hud og poter? Så er det måske et tegn på allergi. Læs mere om problemet her.
Allergi er kroppens overdrevne forsvarsreaktion på stoffer, den ikke bryder sig om (allergener) – det kan enten være i omgivelserne eller i føden.
Luftbåren allergi er en livslang sygdom, som kræver individuel behandling for at give hunden det bedst mulige liv. Ved fødevare- og kontaktallergier kan hunden ofte holdes symptomfri ved at fjerne den pågældende årsag, dvs. ved at undgå den specifikke fødevare eller det særlige stof, hunden ikke tåler.
De mest almindelige symptomer på allergi hos hunde er:
For at stille diagnosen ’allergi’ er det ofte nødvendigt at tage flere tests i brug. Typisk tages vævsprøver (biopsier) af huden, ligesom priktest eller kontakttest (plasterprøve/lappeprøve) er hyppigt brugt.
Behandling af en allergisk hund er altid individuelt tilpasset ud fra hundens symptomer og dine muligheder som ejer.
Dels handler det naturligvis om at forsøge at undgå dét, hunden ikke kan tåle, særligt hvis der er tale om en fødevare, men også om korrekt medicinsk behandling.
Mange hunde behandles med allergivaccination – en såkaldt hyposensibilisering. Det indebærer vaccine med det eller de allergener, hunden har. Vaccinationen fremstilles særligt og gives som injektion eller spray i munden. Mange hunde reagerer godt på denne type behandling, og formålet er at mindske behovet for anden medicinering.
Medicinsk kan man desuden behandle med tabletter eller kapsler indeholdende kortison, cyclosporin eller lignende, samt udvortes ved hjælp af shampoo eller spray. Dette er særligt vigtigt for at forebygge bakterie- eller svampeinfektioner, som forstærker kløen. Mange hunde behøver også regelmæssig ørerens eller forebyggende behandling for at mindske problemet.
Har du den mindste mistanke om allergi hos din hund, bør du altid kontakte din dyrlæge for råd og vejledning.
En hundesygeforsikring fra Dyrekassen Danmark dækker som udgangspunkt diagnosestillende undersøgelser, herunder blodprøver og analyser, for at finde ud af, hvad din hund fejler.
Og får din hund konstateret allergi, vil behandlingen i mange tilfælde være dækket – også hvis der er tale om hyposensibilisering.
Du skal dog være opmærksom på, at enkelte hunderacer er undtaget, og derfor ikke kan få dækket udgifter til eksempelvis allergitest og behandling af allergi. Du kan læse mere om dette i betingelserne for hundesygeforsikringen under punkt 8.
Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte Dyrekassen Danmark.
Send mail
Telefon: 63 57 11 11
Pris fra kun 134,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.
Pris fra kun 99,-* på sygeforsikring til kat.
Beregn pris og køb forsikringHund
Kat
Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30
Telefon: 63 57 11 11
E-mail: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail
Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00
Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark
Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark