Pas godt på din hund om vinteren

06-12-2023

Dyrekassen Danmark er klar med en række gode vinterråd til dig og din hund.

Pas godt på din hund om vinteren

Det behøver ikke at være hård kuling og frost med masser af sne, før en hund kan fryse. Selv hunde med meget pels kan mærke kulden, hvis de bliver våde eller er ude i længere tid.

Uanset hvordan vejret arter sig, bør du som hundeejer være opmærksom på en række forholdsregler. Så sikrer du dig nemlig, at vinteren bliver en god oplevelse for både dig selv og din hund.

Pas på saltede fortove og veje

Først og fremmest skal du huske at undgå saltede fortove og veje. Salten bider i hundes poter og gør virkelig ondt at træde i, og det kan give grimme skader.

Skulle din hund ved et uheld træde i salt, så tag straks hunden væk fra fortovet og ind i noget græs eller jord - og er der en vandpyt eller noget rent sne, så lad den træde i dette, så saltet kommer af poterne straks. Vel hjemme igen kan du skylle hundens poter grundigt.

Går du ofte steder med risiko for salt, så kan du smøre potevoks på hundens poter, ligesom der findes små sko, du kan putte på din hunds poter, så den undgår salt.

Hold potepelsen kortklippet og huden tør
Har du en hund med lang pels på poterne, så sørg for at holde pelsen kortklippet. Dermed undgår du, at sne og is sætter sig fast i store klumper under hundens poter på turen.

Dette er også en god idé, da meget våde poter tage lang tid om at tørre efter en gåtur, hvilket kan give svamp og andre gener mellem trædepuderne. Jo renere og mere tør du kan holde din hunds poter, jo mindre er risikoen for skader.

Husk dækken eller regnslag
Hunde med kort pels kan have glæde af et varmt dækken om vinteren, og langpelsede hunde kan have glæde af et regnslag.

Træner du ude med din hund eller lader du hunden løbe meget omkring, så hav et dækken i bilen, som du kan give hunden på, når den bagefter sidder i buret på vej hjem. På den måde beskytter du din hund mod gigt og andre sygdomme i leddene, som følge af kulden.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.

E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
Fredag 8.30 - 15.00


Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close