Hvor skal din hvalp sove?

15-07-2021

Når du kommer hjem med din hundehvalp, er alt nyt for det lille væsen. Det er derfor vigtigt at få skabt de bedste rammer for dens nye tilværelse, og det indebærer bl.a. at få opbygget en god, tryg soverutine. Dyrekassen Danmark guider dig naturligvis godt i gennem her.

Hvor skal din hvalp sove?

Alting er nyt for en lille hundehvalp, der netop er landet hos sin menneskefamilie. Den har forladt sin mor, sine søskende og alt, den kender - og det kan gøre selv den mest selvsikre hvalp en smule usikker, omend kortvarigt.

Det er derfor vigtigt at få skabt de bedste rammer for dens nye tilværelse, og det indebærer bl.a. at få opbygget en god, tryg soverutine.

En velsocialiseret hvalp falder hurtigt til, men i starten bør du lade hvalpen være i nærheden af dig, både dag og nat. Vent med at forlade hvalpen, og lad den også sove ved siden af din seng.

Engang troede man, at hunde blev uopdragne og dominerende af at få lov at sove i sengen. Dette er ikke tilfældet. Overvej dog hundens størrelse som voksen. At dele seng med en lille hvalp er hyggeligt, men vokser den sig til en stor hunderace, så kan det senere være svært at lære hunden ikke at sove i sengen. Tag derfor et valg fra start.

Vil du ikke have hunden i din seng, så er det nu, du skal lære hunden dette. Stil hvalpens kurv tæt ved din seng, så du kan ligge med en hånd hos hvalpen de første nætter. Dette gør hvalpen tryg, og du vågner også nemmere, hvis den skal ud og tisse om natten, hvilket du skal forvente af en hvalp, der jo har en lille blære sammenlignet med en voksen hund.

Undlad at gøre en masse ud af det, når du går ud med hvalpen om natten. Stå op, gå ud kort, sig ikke en masse, men vent roligt med hvalpen uden for i snor, indtil den har tisset. Gå herefter ind igen og sov videre. Hvis du gør for meget ud af situationen, så kan nogle hvalpe få den idé, at det er hyggeligt at stå op sammen om natten sammen med dig, og det er jo ikke det, som du ønsker på sigt.

Du kan også starte med at sove på en madras ved siden af hvalpen, og så gradvist, over et par dage, rykke op i sengen, mens hvalpen bliver i dens kurv. Stille og roligt flytter du kurven væk fra sengen over de kommende dage, indtil den står, hvor du gerne vil have hvalpen til at sove fremover. På denne måde undgår du at stresse din nye hvalp.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.

E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
Fredag 8.30 - 15.00


Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close