05-02-2024

5 fordele ved at have en hund

En hund har mange positive effekter på et menneske, og det er ikke uden grund, den har fået tilnavnet menneskets bedste ven. Her kan du blive klogere på, hvorfor det er gavnligt at have en hund.

05-02-2024

Guide: Tjek om din hund er sund og rask

En sundhedstjekliste gør det nemmere for dig at spotte ændringer i din hunds sundhed og trivsel. Læs med her og få vores tips og tricks.

05-02-2024

Tænk dig om før du kastrerer din hund

Kastration af en hund er ikke et vidundermiddel, der kan rette op på alle problemer - nogle gange kan det gøre tingene værre. Du bør altid tænke dig grundigt om, før du tager valget for din hund. Læs mere om emnet her.

23-01-2024

Guide: Sådan renser du din hunds ører

Husker du at tjekke din hunds ører regelmæssigt, og har du styr på den basale pleje? Du får her Dyrekassen Danmarks guide til, hvordan du effektivt renser din hunds ører.

19-01-2024

5 gode råd til hjælpe din hund ned i vægt

”Spis mindre og motionér mere”. Sådan lyder det gyldne råd ofte, når det kommer til vægttab. Men er det virkelig så enkelt? Find svaret her!

10-01-2024

Stop hunde-hoppebolden

Hvis din hund hilser på andre ved at hoppe op på dem og slikke dem i hovedet, uden at du ønsker det, er der heldigvis hjælp at hente. Læs med her.

05-01-2024

Træn nytårsangsten væk

Er din hund utryg i forbindelse med nytår? Så anbefaler vi, at du starter træningen allerede først på året. Her får du en guide med råd til forebyggelse og behandling af nytårsangst.

05-01-2024

Nytårsforsæt til dig og din hund

Har du planer om nytårsforsæt? Så kan du med fordel tænke din hund ind også. Læs her, hvordan du gør det kommende år endnu bedre for dig selv og din firbenede ven.

18-12-2023

Nytårsguide til hundeejere

Vi har lavet en nytårsguide til alle hundeejere, uanset om din hund er bange for fyrværkeri eller ej. Guiden kan hjælpe til at begrænse utryghed og forbygge fremtidige problemer.

06-12-2023

Bløde pakker? Nej, tak!

Hvert år står hundehvalpe og kattekillinger øverst på ønskesedlen hos mange, men dyr er ikke en gave, som bør gives juleaften.

06-12-2023

Pas godt på din hund om vinteren

Dyrekassen Danmark er klar med en række gode vinterråd til dig og din hund.

04-12-2023

Undgå juleulykker for din hund og kat

Få 5 gode råd til en sikker jul med din firbenede ven.

30-11-2023

Julemad er ikke til kæledyr

Tiggende hundeøjne eller en listende kattepote kan være svære at stå for. Specielt når bordet bugner af lækkert julemad, kan det friste at dele godterne med din bedste ven. Men det bør du undgå, hvis du ikke vil risikere at skulle en tur til dyrlægen.

21-11-2023

5 gode hundeaktiviteter til en regnvejrsdag

Din firbenede ven har brug for stimulering – uanset vind og vejr. Men på en kedelig, grå dag, hvor regnen siler ned, kan det være svært at finde motivationen til at komme ud. Heldigvis kan du sagtens aktivere og træne din hund indendørs. Læs her hvordan.

21-11-2023

Derfor slikker din hund på dig

Har du undret dig over, hvorfor din hund slikker på dig? Få forklaringen her – sammen med de bedste tips til at stoppe slikkeriet, hvis det tager overhånd.

14-11-2023

10 gode råd til flytning med hund

En flytning kan være ekstremt stressende - ikke bare for os mennesker, men også for vores firbenede venner, som ikke har helt samme forståelse som os. Læs her, hvordan du gør flytningen god og tryg for din hund.

09-11-2023

Lær din hund at få klippet negle

Oplever du problemer, når du skal klippe din hunds negle, så er Dyrekassen Danmark klar med nogle gode råd. Er hunden bange, er det din opgave at lære den, at negleklipperen er lig med lækre godbidder.

19-10-2023

Kastanjer er giftige for hunde

Om efteråret bugner skovbunden af nedfaldne agern og kastanjer – så vær opmærksom, når du lufter din hund. De små frugter kan nemlig være livsfarlige for hunde.

19-10-2023

Undgå uheld: Lys din hund op i mørket

I de mørke måneder fordobles antallet af påkørte hunde, og det er derfor vigtigt, du passer på. Her får du 7 gode råd til at gøre din firbenede ven synlig for bilister og andre i trafikken.

10-10-2023

10 hunderacer, der (næsten) ikke fælder

Her får du 10 gode bud på hunderacer, som fælder minimalt og derfor er mere allergivenlige. Læs med, hvis du har tilbøjelighed til allergiske reaktioner – eller bare er mindre vild med hundehår, end du er med søde hunde.

05-10-2023

Gør pleje af hvalpen til en hyggestund

Alt for mange hundeejere er nødt til at fragte hunden til dyrlægen, som lægger hunden i narkose, før den nødvendige pleje af hunden kan foretages. Det er en skam! Men med en lille, ekstra indsats, mens din hund er hvalp, kan det oftest undgås, at situationen når dertil.

26-09-2023

De 5 mest almindelige sygdomme hos hunde

Selvom du passer godt på din hund, og gør hvad du kan for at give den et trygt og sundt liv, kan der stadig opstå helbredsmæssige problemer. Vi har her samlet en liste over de mest almindelige sygdomme hos hunde.

07-07-2023

Undgå hot spots på din hund

Mange hunde rammes af hot spots. Læs her, hvad det er - og hvordan du bedst undgår problemet.

07-07-2023

7 gode sommeraktiviteter til dig og din hund

Her finder du en række gode sommeraktiviteter for både dig og din hund - så kan I nyde ferien sammen.

07-07-2023

Pas på brandmændene

Strandturen kan få en brat afslutning, hvis din hund kommer i kontakt med en brandmand. Få her en oversigt over de mest almindelige symptomer på forgiftning og find ud af, hvad du selv kan gøre, hvis uheldet er ude.

07-07-2023

Træn din hund til at være alene igen

Efter en lang sommerferie, hvor din hund har være ekstra meget sammen med dig, er det vigtigt, at du igen vænner den til at være alene hjemme. Se her hvordan.

07-07-2023

Sommeren er højsæson for algeforgiftning

Hver sommer vælter algerne frem i danske søer og farvande, men særlige typer kan være skadelige for din hund. Læs her, hvordan du mindsker risikoen for forgiftning.

23-06-2023

Gode råd til bilferie med din hund

Vi giver dig her vores bedste råd, hvis du skal på bilferie med din hund. Læs her, hvordan du gør det til en god og tryg oplevelse for din firbenede ven.

30-05-2023

Flåter hos hunde

Forår og sommer er lig med masser aktiviteter i det fri - men det er også højsæson for flåter i den danske natur. De ubudne gæster kan overføre alvorlige sygdomme til både mennesker og dyr. Læs vores gode råd, så du sikkert kan drage på tur med din firbenede ven.

26-05-2023

Hjælp, min hund vil ikke spise!

De fleste hundeejere oplever kortere eller længere perioder med manglende appetit hos hunden. Nogle gange er det forbigående og ganske harmløst, andre gange er det udtryk for sygdom. Læs her, hvad du bør være opmærksom på.

25-05-2023

Gode råd til at stoppe din hunds gøen

Overdreven gøen er et problem, som kan vække frustration hos både dig, din hund og andre mennesker. Heldigvis kan det løses effektivt. Se her hvordan.

15-05-2023

Allergi hos hund

Har du bemærket, at din hund klør, slikker eller bider sig mere i hud og poter? Så er det måske et tegn på allergi. Læs mere om problemet her.

15-05-2023

Pas på, din hund ikke bliver bidt af en hugorm

Hugormebid er heldigvis sjældne, men sker det alligevel, skal du handle hurtigt. Se her, hvad du skal gøre, hvis din hund er blevet bidt af en hugorm.

04-05-2023

Lær din hund at gå pænt i snor

Hvis din hund trækker voldsomt i snoren, når I går tur, så er der heldigvis hjælp at hente - få vores bedste råd til at afhjælpe problemet her.

04-05-2023

Hunde skal også have løn

Hvorfor gør min hund ikke det, jeg vil have den til? Kender du den fornemmelse, så kan disse tips fra Dyrekassen Danmark måske hjælpe dig og din hund i den rigtige retning.

25-04-2023

Fældeguide: Begræns mængden af hundehår i hjemmet

Se her, hvordan du nemt slipper af med hundehårene i fældeperioden.

25-04-2023

Hundeforsikringens ABC: Disse 16 ord skal du kende!

Vi har samlet de vigtigste udtryk inden for hundeforsikring – og giver dig en forklaring på, hvad de betyder.

20-04-2023

Tandpleje: Sådan forebygger du mundhulesygdomme hos din hund

Med god, daglig tandpleje og regelmæssige tjek kan du forebygge tand- og tandkødsproblemer hos din hund. Her får du Dyrekassen Danmarks bedste råd til at opbygge den rette plejerutine.

30-03-2023

Påskemad er giftig for hunde

Med påske følger påskefrokoster, lækkerier og højt humør. Men lige så lækker som påskemaden er for os mennesker, lige så potentiel giftig kan den være for vores firbenede venner.

24-03-2023

Motion til din hvalp

Aktivering er vigtigt for en hvalps udvikling, sundhed og trivsel. Vi har derfor samlet de bedste aktiveringsråd til dig, der er ny hvalpeejer.

17-03-2023

4 grunde til at din hund nyser - og hvad du skal gøre

I de fleste tilfælde er nysen helt ufarligt og blot en almindelig reaktion på irritation i luftvejene. Den kan dog også være forårsaget af mere alvorlige problemer hos hunden. Læs her, hvad årsagerne kan være.

07-03-2023

Øjenbetændelse hos hunde

Har din hund varme, røde eller hævede øjne? Så kan det være tegn på øjenbetændelse. Læs mere om årsag og behandling her.

02-03-2023

Forgiftninger hos hund

Mange hunde indbringes hvert år til danske dyreklinikker med symptomer på forgiftning. Det er derfor vigtigt at kende symptomerne, så du kan handle hurtigt, hvis uheldet er ude.

19-08-2022

Guide: Sådan lærer du din nye og gamle hund at omgås hinanden

Overvejer du at anskaffe hund nummer to? Læs her, hvordan du bedst muligt fører hundene sammen og lærer dem at omgås hinanden.

19-07-2022

Pas på dit kæledyrs poter i sommervarmen

Hunde og kattes poter er konstant udsatte i nærkontakten med asfalt, sand og andet underlag. Læs her, hvad du kan gøre for at undgå, at dit kæledyr får forbrændinger.

30-06-2022

Pas på i varmen: Undgå at dit kæledyr får hedeslag

Bliver din hund eller kat overophedet, kan det lede til hedeslag - og det kan i værste tilfælde være livstruende. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan hjælpe dit kæledyr i sommervarmen.

22-06-2022

Hunde og tordenvejr

Høje lyde og kraftige lysglimt er uvante ting for din hund. Den kan derfor blive utryg og bange, når uvejret raser – og i værste fald udvikle angst. Se her, hvad du kan gøre for at hjælpe din hund godt gennem tordenvejr.

16-06-2022

Undgå svømmehale hos din hund

Mange hunde nyder at tage en dukkert i bølgen blå – men alt godt kan overgøres! Hvis din hund ikke er i træning, eller den på anden vis overbelaster sig i vandet, er der risiko for svømmehale – også kaldet watertail eller halelammelse. Se her, hvordan du undgår problemet.

08-06-2022

Rejseregler på ferie til Norge med din hund

Skal du rejse til Norge med din hund, er der en række regler, du skal være opmærksom på. Så undgår du, at din rejseledsager ikke bringer smitte med sig mellem landene. Læs her, hvilke regler, du skal følge.

03-06-2022

Guide: 10 gode råd til en god start

En ny hvalp kan virke som en stor opgave. Jo mere du har forberedt dig, før hvalpen kommer, jo nemmere bliver det hele – både for dig og din nye hund. Dyrekassen Danmark har derfor samlet ti gode råd til dig og din nye kammerat.

03-03-2022

Forårsblomster er farlige for dit kæledyr

De indeholder giftstoffer i både stængel og løg, og derfor farlige for både hund og kat.

04-01-2022

Er din hund blevet stukket af en bi eller hveps?

Bier og hvepse kan være til stor gene for både os mennesker og vores firbenede venner – men hvad gør du egentlig, hvis din hund bliver stukket? Find svaret her!

23-11-2021

Lider din hund af separationsangst?

Separationsangst ses hos mange hunde, uanset race og alder. Er din hund én af dem, kan du her blive klogere på, hvordan du bedst afhjælper problemet.

18-11-2021

Skattejagt med viskestykke

En mentalt og fysisk træt hund er en sund og glad hund. Det er også en nem hund. Årsagerne til at aktivere din hund er mange, og her er en lille leg fra Dyrekassen Danmark, som du nemt kan lave med din hund derhjemme.

28-10-2021

Undgå at din hvalp ødelægger dine ting

De fleste hvalpeejere kender sikkert til udfordringen. Her er Dyrekassen Danmarks bud på, hvordan du undgår, at din hvalp ødelægger dine ting.

04-10-2021

Undgå skader – få din hund sikkert gennem jagtsæsonen

Jagthunde er udsat for særlig stor skaderisiko. Som ejer bør du derfor give hunden det bedst mulige udgangspunkt for at komme sikkert gennem sæsonen. Læs her, hvad du kan gøre for at forebygge skader.

24-09-2021

Drag trygt på jagt med din hund

At arbejde som jagthund er krævende, og der kan nemt opstå skader under jagten. Hos Dyrekassen Danmark kan du forsikre din hund mod ulykker for et ganske lille beløb.

20-09-2021

Falsk drægtighed hos hunde

Løbetid kan skabe problemer for dig og din hund - læs vores gode råd om falsk drægtighed her.

17-09-2021

Lær hunden at rydde op

En mentalt og fysisk træt hund er en sund og glad hund. Det er også en nem hund. Årsagerne til at aktivere din hund er mange, og her er en nem, lille opgave fra Dyrekassen Danmark, som du kan lave med din hund hjemme i stuen.

02-09-2021

Balanceøvelser for hunde

En mentalt og fysisk træt hund er en sund og glad hund. Det er også en nem hund. Årsagerne til at aktivere din hund er mange, og her er et lille tip fra Dyrekassen Danmark, som du kan lave med din hund på gåturen.

19-08-2021

5 ting du skal huske, når du rejser med hund til Sverige

Går turen til Sverige, er der en række regler, som skal opfyldes, så din hund ikke bringer smitte med sig mellem landene. Læs her, hvilke regler, du skal følge, når du tager din hund med over grænsen på ferie.

15-07-2021

Hvor skal din hvalp sove?

Når du kommer hjem med din hundehvalp, er alt nyt for det lille væsen. Det er derfor vigtigt at få skabt de bedste rammer for dens nye tilværelse, og det indebærer bl.a. at få opbygget en god, tryg soverutine. Dyrekassen Danmark guider dig naturligvis godt i gennem her.

01-07-2021

Har du husket forsikringen til din hund?

Nye tal viser at tusindvis af hunde er uden ansvarsforsikring. Men uden forsikring til din hund, kan det blive dyrt for dig som ejer. Læs mere om den lovpligtige ansvarsforsikring samt hundesygeforsikring her.

17-06-2021

Pas på solvarme biler

En bil parkeret i solen kan på kort tid forvandles til en stegende hed sauna med temperaturer på 60 til 80 grader. Hunde har sværere ved at komme af med varmen end mennesker, og det koster hvert år hunde livet.

14-06-2021

Hjerteorm hos hunde

Hjerteorm hos hunde, også kaldet fransk hjerteorm, har længe været et udbredt problem i Danmark – især på Sjælland. Den lille parasit findes dog over det meste af Danmark og kan forårsage alvorlige problemer, hvis ikke den diagnosticeres i tide. Læs med her og blive klogere på, hvilke symptomer du skal være opmærksom på.

25-05-2021

Væk din cirkushund

Foråret lader vente på sig, og regnen gør det mindre sjovt at lege med hunden i haven, men heldigvis åbner det våde vejr op for en masse spændende leg inden døre. Her er en nem, lille aktiveringsleg fra Dyrekassen Danmark, som du kan lave med din hund hjemme i stuen.

19-05-2021

Undgå et liv som hund og kat

Det hedder sig, at hunde og katte er notoriske fjender, men det behøver naturligvis ikke være sådan. Vi giver dig her vores bedste råd til, hvordan du skaber et harmonisk liv for dine firbenede venner.

17-05-2021

Gør dit hjem hvalpesikkert

Er du hvalpeejer? Så er det vigtigt, du får gjort hjemmet klar til den nye, nysgerrige beboer - både så du undgår skader på hvalpen, men også på dine ting. Dyrekassen Danmark giver dig et par gode startråd med på vejen.

15-03-2021

Kom godt fra start med alene hjemme

Lær din hvalp at være tryg ved at være alene hjemme, eller endnu bedre - at blive glad for det. Her er vores guide til at komme godt og trygt fra start.

14-01-2021

Vælg den rigtige hvalp

At få en hvalp er en stor beslutning, der skal vare mange år frem. Den tid du bruger nu, får du og din familie mange gange tilbage, når I har valgt den hund, der passer bedst til jer og omvendt.

27-03-2020

Stik hunden en tom flaske

En mentalt og fysisk træt hund er en sund og glad hund. Det er også en nem hund. Årsagerne til at aktivere din hund er mange, og her er endnu et lille tip fra Dyrekassen Danmark, som du kan lave med din hund hjemme på stuegulvet eller i haven.

21-11-2019

Hvor er godbidden?

En mentalt og fysisk træt hund er en sund og glad hund. Det er også en nem hund. Årsagerne til at aktivere din hund er mange, og her er endnu et lille tip fra Dyrekassen Danmark, som du kan lave med din hund hjemme i stuen.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.

E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close