Har du husket forsikringen til din hund?

01-07-2021

Nye tal viser at tusindvis af hunde er uden ansvarsforsikring. Men uden forsikring til din hund, kan det blive dyrt for dig som ejer. Læs mere om den lovpligtige ansvarsforsikring samt hundesygeforsikring her.

Har du husket forsikringen til din hund?

Mange glemmer den lovpligtige hundeansvarsforsikring

Mange danskere valgte at anskaffe sig en hund i løbet af 2020, hvor størstedelen af os arbejdede hjemmefra på grund af corona-smitten.

Mens antallet af nyregistrerede hunde alene i Dansk Kennel Klub i 2020 steg med ti procent svarende til 23.742 hunde, kunne forsikringsbranchen i samme periode kun notere en stigning i antallet af lovpligtige ansvarsforsikringer på to procent.

Ifølge Dansk Hunderegister er der i dag mellem 800.000 og 850.000 hunde i Danmark. Alle hunde skal registreres i dette offentlige register, der føres på vegne af Fødevarestyrelsen.

Sammenholdt med, at der i forsikringsbranchen i 2020 var tegnet i alt 590.823 solgte ansvarsforsikringer, må der være et par hundrede tusinde hunde, der løber rundt uden at være forsikret. Det er en markant forskel, som overrasker Maria Clausen, der er underdirektør i brancheorganisationen Forsikring & Pension. Hun er samtidig leder af FAH, der som garantifond behandler sager, hvor skaden er forårsaget af uforsikrede eller ukendte hunde.

- Vi vidste godt, at mange ikke har forsikret deres hund, men at der kan være op mod 200.000 uforsikrede hunde, overrasker mig. Det er slet ikke i orden, siger Maria Clausen.

- Hvis man bliver bidt af en uforsikret hund, kan hundens ejer risikere at skulle betale en erstatning, der kan løbe op i flere hundrede tusinde kroner, endda millioner, hvis skaden fører til invaliditet, varige mén og tab af erhvervsevne, siger Maria Clausen, der derfor kraftigt opfordrer alle og især nye hundeejere til at købe en ansvarsforsikring, som fås til nogle få hundrede kroner.

Som garantifond kan FAH i første omgang gå ind og udbetale erstatning til den skadelidte, men derefter inddriver man det fulde beløb hos hundens ejermand.

Sygeforsikring til hunden kan også gøre stor gavn

Mange hundeejere tror fejlagtigt, at udgifter til dyrlægen også er dækket af ansvarsforsikringen – men det er ikke tilfældet. Her skal man have en selvstændig forsikring til hunden.

En hundesygeforsikring bidrager til at betale dyrlægeregningen, hvis hunden bliver syg eller kommer til skade og derfor får brug for behandling på en dyreklinik.

Den primære årsag til at vælge en sygeforsikring er, at udgifterne til behandling hos dyrlægen kan være en bekostelig affære, og folk efterspørger økonomisk sikkerhed, hvis uheldet skulle være ude.

Det overrasker mange - særligt nye - hundeejere, hvor dyrt et besøg hos dyrlægen kan være. Får hunden f.eks. en knæskade, kan en operation let kan løbe op i 20.000 kr. og derover. Og det er naturligvis en rigtig ubehagelig oplevelse at stå med en syg eller tilskadekommen hund, men særligt hvis du ikke har en sygeforsikring, og derfor ikke få nogle af dyrlægeudgifterne refunderet.

For nogle hundeejere kan det endda være afgørende for, om de har råd til at lade hunden behandle, eller om de er nødt til at lade den aflive.

Et godt råd er at forsikre hunden fra hvalp, for så undgår man, at forsikringen indeholder eventuelle forbehold for en sygdom eller skade, som opstår inden forsikringen købes.

Kontakt Dyrekassen Danmark, hvis du har brug for en hundeforsikring

Hos Dyrekassen Danmark kan du samle alle dine hundeforsikringer ét sted. Ud over lovpligtig hundeansvarsforsikring, hundesygeforsikring og ulykkesforsikring til din hund har du også mulighed for at købe både hundelivsforsikring, opdrætterforsikring til din hund og hvalpeforsikring.

Det er er selvfølgelig også muligt at forsikre din kat mod uforudsete dyrlægeudgifter.

Ring til os på tlf. 63 57 11 11 eller send en mail, hvis du vil høre mere om de forskellige forsikringer.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.

E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
Fredag 8.30 - 15.00


Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close