Aktiveringstip til din kat - Lad jagten sætte ind

25-05-2022

En træt kat er en sund og glad kat. Årsagerne til at aktivere din kat er mange, og særligt indekatte har behov for mentale og fysiske udfordringer. Her er en lille, sjov aktiveringsleg, som du nemt kan lave med din kat indenfor.

Aktiveringstip til din kat - Lad jagten sætte ind

Katte er mestre i jagt! Og selvom vi i dag har taget tigeren ind i stuen, så skal den stadig have afløb for disse instinkter og evner, som ligger dybt i den.

Tager du ikke sagen i dine egne hænder og leger jagtlege med din kat, så vil den stadig jage – det er bare sjældent, at det er efter de ting, som du gerne ser den jage. Ofte går det nemlig ud over dine fødder og hænder eller gardinerne i stedet.

Køb derfor noget godt legetøj, og leg med din kat et par gange om ugen. En almindelig, sund kat kræver cirka 15 minutters jagtleg, to til tre gange ugentligt. En ung kat, derimod, kræver normalt 15 minutters jagtleg, fire til fem gange om ugen, ligesom enkelte racer er mere aktive end ellers.

De 15 minutter er vigtige. Stopper din kat af sig selv, før tiden er gået, så er det naturligvis ok. Men har du en kat, der gerne vil fortsætte med de vilde lege, så skal du stoppe den efter 15 minutter. Ellers kan du komme til at overlege katten og dermed overstimulere den. Og så får du ikke ro, men stress og uro.

Har du en kat uden en god stopklods, så tag derfor tid på legen. Lad katten give den fuld gas, og efter 15 minutter, så kast nogle godbidder ned til katten. På den måde stopper legen, og katten finder ro. Med tiden vil dette blive en rutine for katten – den lærer selvkontrol – hvilket kan være en stor fordel i dit samliv med en udadreagerende og meget aktiv kat.

Udover at gøre din kat glad og tilpas, så skaber leg med din kat naturligvis også en god relation mellem dig og katten. Husk på; leg skaber bånd.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.

E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00


Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close