5 tegn på, at din kat elsker dig

10-01-2024

Du elsker med garanti din kat, men hvordan ved du, at det er gengældt? Få fem klare signaler her.

5 tegn på, at din kat elsker dig

Katte har ry for at være reserverede og svære at læse. Men der er faktisk flere måder, de kan vise deres kærlighed på.

Hvis du genkender ét eller flere af disse tegn, kan du være sikker på, at din kat elsker dig.


1. Katten følger dig over alt
Hører du lyden af kattepoter, der tripper hen over gulvet, så snart du rejser dig fra sofaen? Eller har du svært ved at gå på badeværelset alene, fordi katten altid følger med?

Selvom det til tider kan føles irriterende og forstyrrende at have en kat, der konstant er i hælene på dig, er det også positivt. Hvis din kat følger efter dig, betyder det nemlig, at den gerne vil være i nærheden af dig og nyder dit selskab.

2. Katten gnubber sig mod dig
Når din kat gnubber sin hals mod dit ben eller giver dig et kærligt skub med panden, er det for at afmærke sit ’territorie’.

Omkring kattens nakke og hoved sidder små duftkirtler, som udsender duftstoffer (feromoner). Det er ikke muligt for os mennesker at lugte duftstofferne, men de kan opfanges af andre katte.

Ved at gnide sig mod dig, markerer katten dig med duftstoffer, og på den måde fortæller den til omverdenen: "Min, ikke din!".

3. Katten giver dig ’gaver’ (slæber døde dyr med hjem)
Det er måske ikke lige den gave, du ønsker dig - og det kan være svært at se komplimentet i, at katten slæber døde (og til tider ulækre) dyr med ind i huset.

Men faktisk er de døde dyr et tegn på, at katten regner dig som familie, ønsker at forsøge dig - og husk nu på, at det er tanken, der tæller!

4. Katten holder øjenkontakt og blinker langsomt
Katte kommunikerer utrolig meget med øjnene, og langsomme, bløde blink er et tegn på ubetinget kærlighed fra kattens side. Nogle går endda så vidt som til at kalde det et ’kattekys’.

Du kan med fordel svare din kat ved at kigge den i øjnene og blinke langsomt - og på den måde lade den vide, at de kærlige følelser er gengældte.

5. Katten viser sin mave
Kattens mave er dens mest sårbare sted - og det er derfor et stort tegn på tillid, hvis den blotter sig for dig.

Når din kat kaster sig rundt på gulvet eller ruller rundt, kan du være helt sikker på, at den føler sig tryg i dit selskab og stoler på, du ikke vil gøre den ondt.

Vis din kat, at du elsker den - køb en katteforsikring

Med en sygeforsikring skaber du tryghed for din firbenede ven - og får samtidig en økonomisk sikkerhed selv. En kattesygeforsikring fra Dyrekassen Danmark kan ofte hjælpe med uforudsete dyrlægeudgifter. Forsikringen dækker op til 80 % af dyrlægeregningen, hvis din kat bliver syg eller kommer til skade – og i den forbindelse får brug for behandling.

Det er ikke et krav, at du skal have en sygeforsikring til din kat. Men for de fleste katteejere giver det en stor tryghed at vide, at økonomien ikke kommer til at stå i vejen for for en dyr operation eller et langt udredningsforløb, som måske i sidste ende kan redde kattens liv.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.

E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
Fredag 8.30 - 15.00


Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close