Rejseregler på ferie til Norge med din hund

08-06-2022

Skal du rejse til Norge med din hund, er der en række regler, du skal være opmærksom på. Så undgår du, at din rejseledsager ikke bringer smitte med sig mellem landene. Læs her, hvilke regler, du skal følge.

Rejseregler på ferie til Norge med din hund

På ferie til Norge

Hvis turen går til Norge med din hund – eller bare igennem landet som transit – så er der en række regler, som skal opfyldes. Først og fremmest skal dyret ledsage sin ejer, så I skal altså rejse sammen. Desuden skal din firbenede rejseledsager have et gyldigt EU-pas til selskabsdyr, som du kan få lavet hos din dyrlæge. Hunden skal også være ID-mærket med microchip eller med en tatovering. Sidstnævnte skal være let læselig og være påført inden den 3. juli 2011.

Husk rabiesvaccinen 21 dage før afrejse
For Norge, såvel som for så mange andre lande, gælder det, at din hund skal have en gyldig rabiesvaccine. Denne skal indgives efter dyret er fyldt 12 uger. Det er meget vigtigt, at rabiesvaccinationen gives mindst 21 dage før afrejse, ellers vil den ikke være gyldig. Med andre ord, så kan du tidligst tage din hund med, når denne er 15 uger gammel, såfremt den altså blev rabiesvaccineret, da den fyldte 12 uger. En typisk rabiesvaccine holder i 3 år, så jo før du får det aftalt med din dyrlæge jo bedre. 

Krav om ormekur før afrejse
Norge er dokumenteret fri for rævens dværgbændelorm, og derefter er der krav om, at din hund skal have en ormekur inden indrejse. Din hund skal behandles højst 120 timer og mindst 24 timer inden tidspunktet for indrejse i Norge. Det skal være en dyrlæge, der giver behandlingen. Dyrlægen vil herefter notere det i hundens pas.

Forbudte racer
Ganske som i Danmark har Norge forbud mod visse racer. Nogle af de racer, der er forbudte i Norge, og som derfor ikke må rejse ind i landet, er dog ikke forbudte i Danmark, mens andre er. De forbudte racer i Norge er Pitbullterrier, Amerikansk Staffordshire Terrier, Fila Brasilerio, Toso Inu, Dogo Argentino og Tjekkoslovakisk Ulvehund.

Højst 5 dyr må komme med
På ferien til Norge må du højest medbringe 5 dyr. Antallet må kun overstige 5 dyr, hvis det er med henblik på deltagelse i konkurrencer, udstillinger eller lignende - og kun såfremt der kan forelægges en skriftlig dokumentation for, at dyrene er registreret til at deltage i sådanne arrangementer. Derudover skal alle dyrene være over 6 måneder gamle. 

Kontakt din dyrlæge og/eller myndighederne
Din dyrlæge kan ofte fortælle dig om reglerne i detaljer, eller gøre dig opmærksom på, hvis der er en særlig loppe/flåt behandling, som du også bør overveje inden afrejse.

Derudover er det også altid en god idé at kontakte Fødevarestyrelsen i Danmark eller det norske Mattilsynet før afrejse, så du er sikker på, at du kan få din firbenede rejseledsager med ind i Norge på ferie.

Husk at du skal fremvise både din hund samt alle papirer hos det norske toldvæsen, når du rejser ind i Norge. 

Huskeliste:

  • EU-pas for selskabsdyr
  • ID-mærkning
  • Dokumenteret behandling mod rævens dværgbændelorm
  • Rabies-vaccination mindst 21 dage før afrejse
  • Tjek de forbudte racer
  • Tjek at dine dyreforsikringer er gældende i Norge. Dyrekassen Danmarks hundeforsikringer gælder i Europa i op til 1 års varighed. 

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.

E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
Fredag 8.30 - 15.00


Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close