Gør dit hjem hvalpesikkert

17-05-2021

Er du hvalpeejer? Så er det vigtigt, du får gjort hjemmet klar til den nye, nysgerrige beboer - både så du undgår skader på hvalpen, men også på dine ting. Dyrekassen Danmark giver dig et par gode startråd med på vejen.

Gør dit hjem hvalpesikkert

En hvalp er i alt og overalt, og den undersøger det meste med munden. Det betyder, at du er nødt til at gå ned i hvalpehøjde og forsøge at se dit hjem med hvalpens øjne, når du skal sikre dig, at dit hjem er klar til den nye beboer.

Med andre ord: Du skal afsikre hjemmet, så der ikke sker skader på hvalpen eller de ting, som har betydning for dig.

Gå i bogstaveligste forstand ned på alle fire og tag en kravletur i hjemmet. Prøv at se, om der er ting, der kan udgøre en fare for hvalpen. Det kan være skarpe genstande, ledninger eller andre interessante, men farlige ting at bide i.

Fjern også flasker og dunke med eventuelle rengøringsmidler eller kemikalier. Placer blomster steder, hvor hvalpen ikke kan nå dem. Når hunden bliver mere voksen og moden, kan du flytte mange af tingene ned i gulvhøjde igen. Er der nogle dekorationsting, som du vil blive ked af, at hvalpen ødelægger? Så tag også disse genstande væk. Det samme gælder sko og tæpper, som du ikke vil risikere, hvalpen kommer til at bide i.

Det er klart, at du skal lære hvalpen ikke at bide i uønskede ting, men i starten kan og vil der ske uheld. Særligt, hvis du ikke tager dig dine forholdsregler. Hunde gør det, de har lært - og før du kan stille krav til din hvalp om, hvad den må og ikke må, så skal hvalpen have en chance for at lære det.

Når din hvalp tager noget, den ikke må bide i, så afled den straks med legetøj. Lær hvalpen, at det er legetøj – og ikke dine hænder eller sko – den må bide i.

Ønsker du at blive endnu klogere på, hvordan du undgår, at din hvalp ødelægger dine ting, kan du læse vores artikel her.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.

E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close