Undgå hot spots på din hund

29-09-2017

Hot spot er en hudlidelse hos hunde, som kan ses hele året men som oftest dukker op, når vejret er varmt og fugtigt om sommeren, og opstår, fordi huden rammes af betændelse.

Undgå hot spots på din hund

Undgå hot spots på din hund

Hot spot er en hudlidelse hos hunde, som kan ses hele året men som oftest dukker op, når vejret er varmt og fugtigt om sommeren. Tilstanden kaldes også akut fugtig hudbetændelse, retriever-eksem og sommersår, og det opstår, fordi huden eller pelsen generer hunden af forskellige årsager, hvorefter hunden klør, kradser og bider i området, som rammes af betændelse. Jo mere hunden klør sig, jo værre bliver tilstanden, og et hot spot kan ofte vokse fra et lille område til et meget større område på kort tid, og det gør meget ondt på hunden. Tilstanden kan for eksempel opstå, hvis hunden har problemer med ørerne, analkirtlerne, smerter på kroppen eller fugt i pelsen. Det sidste ses blandt andet, når hunden har badet i vandet på en gåtur, og især ved racer med tæt underpels, kan fugten have svært ved at tørre helt. Hvis du har en race, der trimmes eller klippes, kan der også opstå hot spots, lige som allergi, lopper, ræveskab og andre parasitter kan bære skylden.

Er du i tvivl om din hund har hot spot, så skal du tage hunden til en dyrlæge, der stiller diagnosen og starter en behandling med sæbebade, cremer, antibiotika og binyrebark hormon – alt efter hvor slem skaden er.

Sådan kan du undgå hot spots:

  • Hold din hund helt fri for lopper, flåter og andre parasitter
  • Hvis hunden bader, så undgå saltvand og skyl og tør omhyggeligt bagefter
  • Børst hunden jævnligt og fjern den døde underuld
  • Tjek din hund dagligt for småsår. Finder du et område, der har klistret hår og lugter grimt, så søg straks dyrlæge.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte Dyrekassen Danmark på:

post@dyrekassen.dk
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 94,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 75,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og tegn forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Telefax: 62 52 28 26
E-mail: post@dyrekassen.dk

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close