Sofus historie

17-04-2018

Sofus slugte en legetøjsmus, der måtte opereres ud igen, da den havde sat sig fast i tarmen.

Sofus historie

Sofus er en kastreret hankat på fem år, som i slutningen af juni begyndte at kaste op. Vi tog ham derfor til Nyborg Dyrehospital, hvor han blev undersøgt. Han virkede umiddelbart meget frisk, og han var heller ikke øm i bugen, konstaterede dyrlægen, der tog et røntgenbillede af bughulen for at undersøge, om Sofus måske havde spist noget der kunne sidde fast i tarmene eller mavesækken og være årsag til hans opkast. Der var ikke noget unormalt at finde, derfor fik Sofus noget kvalmestillende, antibiotika og skånekost, da mistanken var, at han havde reddet sig noget mavekatar.

Men den næste dag var Sofus blevet dårligere, og alt det foder, han spiste, kastede han op igen. Derfor blev der taget en blodprøve, som viste han var lidt dehydreret, men ellers var der ikke noget at finde. Vores kat blev derfor indlagt og sat på væskebehandling, og mens han var indlagt, blev han dårligere og fik blodig afføring og kastede stadig mere op.
Ikke alt, som en kat kan sluge, kan ses på et røntgenbillede, så Sofus blev fodret med kontrastvæske, som ses tydeligt på røntgenbilleder. Dyrlægen tog så røntgenbilleder med jævne mellemrum for at se om væsken passerede normalt eller blev stoppet af noget undervejs. Ud på eftermiddagen blev det tydeligt på røntgenbillederne, at der var noget som stoppede for kontrastvæskens videre passage gennem tyndtarmene. Vi blev derfor kontaktet og anbefalet, at Sofus skulle bedøves og opereres, så man kunne finde ud af, hvad der stoppede nede i tyndtarmene.

Samme eftermiddag blev Sofus bedøvet, og i vores kats tyndtarme fandt dyrlægen et stykke plastik fra en legetøjsmus, som sad godt fast. Dette blev fjernet med et snit ind i tarmen, og efterfølgende blev tarmen syet sammen igen.

Da Sofus vågnede op havde han det heldigvis meget bedre, men hans trængsler var desværre ikke slut endnu; katte der ikke har optaget næring et par dage går ofte i stå med at spise og skal derfor sondefodres eller tvangsfodres, før de kommer i gang igen. I vores kats tilfælde lykkedes det heldigvis med fælles indsats fra os selv og dyrlægen at få ham i gang med at spise. Dette blev gentaget over et par dage, til han var frisk nok til selv at spise igen. 10 dage efter hans operation var hans sår helet, og han kunne få sine sting fjernet.

Vores kats sygehistorie viser, at nogle gange er man nødt til at lave flere undersøgelser for at komme frem til en diagnose og at relativt små ting, så som et stykke plastik, kan gøre at et kæledyr skal igennem en operation med opfølgende behandling. Vi har altid været meget opmærksomme på vores kat og reagerer hurtigt, hvis der er noget, der ikke er normalt med Sofus. Netop fordi vi reagerede gav det Sofus optimale chancer for at komme godt igennem forløbet, og heldigvis har vi ham sygeforsikret, så selvom vi selv kom til at betale noget for Sofus´ behandling, var det ikke ret meget i forhold til, hvis han ikke havde været forsikret.

 

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.

E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
Fredag 8.30 - 15.00


Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close