Hunde og tordenvejr

22-06-2022

Høje lyde og kraftige lysglimt er uvante ting for din hund. Den kan derfor blive utryg og bange, når uvejret raser – og i værste fald udvikle angst. Se her, hvad du kan gøre for at hjælpe din hund godt gennem tordenvejr.

Hunde og tordenvejr

Fem gode råd til at hjælpe din hund gennem tordenvejr

  • Bekæmp den værste lyd. Hvis du har åbne vinduer og døre, så luk dem. Det fjerner den værste lyd. Du kan med fordel tænde radioen eller TV’et i forsøget på at gøre hunden mindre opmærksom på bragene udenfor.
  • Skærm af for lysglimt. Nogle hunde er bange for de lysglimt, der kommer, når det lyner. Derfor kan det være en god idé, at trække gardinerne for, mens uvejret raser.
  • Forsøg med afledningsmanøvre. Prøv at se, om hunden har lyst til at lege eller lave lette træningsøvelser – det kan nemlig aflede dens opmærksomhed. Husk, at det i denne sammenhæng er ligegyldigt, om øvelser udføres korrekt.
  • Lad hunden gøre det, den finder betryggende. Vil hunden ikke lege/træne, skal du respektere dette. I stedet bør du (inden for rimelighedens grænser) lade hunden gøre, hvad den føler for. Måske har den lyst til at gemme sig under sofaen eller sengen. Forsøg ikke at lokke den ud – den finder tryghed i at opholde sig der.
  • Giv masser af godbidder. Når hunden spiser, sænkes dens stressniveau. Derfor kan du med fordel give din hund lidt lækre godbidder eller et kød-/tyggeben for at berolige den.


Forebyggende træning

Har du en hvalp eller en unghund, som endnu ikke har været udsat for tordenvejr, eller har din voksne hund endnu ikke haft dårlige erfaringer med de høje brag, er det en god idé at sætte ind med træning – og selv om det kræver vedholdenhed og tålmodighed, så er det er alt andet lige lettere at forebygge, end at helbrede.

Hvis hunden vænnes til lyde, som for eksempel lyden af torden, kan lydangst i høj grad forebygges.

Rent praktisk skal du gradvist afspille lyde af tordenvejr for din hund. Det er vigtigt, at oplevelsen ikke bliver voldsom, og at hunden befinder sig godt med det – ellers kan det i værste fald være med til at fremme angsten i stedet for at forebygge den.

Tilvænningen – eller træningen om man vil – bør foregå i hjemlige, trygge omgivelser. På den måde sørger du for, at hunden få sine første oplevelser med torden under kontrollerede forhold og på en mere positiv måde.

Du kan købe cd'er beregnet til lydtræning eller finde egnede videoer på Youtube – begge dele kan bruges, så længe du sørger for, at lydene er realistiske.

Søg professionel hjælp

Er din hund meget påvirket af torden, og udviser den kraftig angst, er det vigtigt, du søger professionel hjælp.

Du bør tage kontakt til en dyrlæge, evt. én der har erfaring med adfærdsbehandling. Her kan du få god vejledning, og dyrlægen kan vurdere, hvad der vil gavne netop din hund.

For nogle hunde vil det være nødvendigt med understøttende medicinsk behandling.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.

E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
Fredag 8.30 - 15.00


Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close