Klikkertræn din kat

30-08-2016

Din kat elsker mentale udfordringer, så den får brugt både hoved og krop. En sjov måde at udfordre mentalt er gennem klikkertræning. Her giver vi dig en kort introduktion.

Klikkertræn din kat

Klikkertræn din kat

Når du træner med en klikker, så klikker du hver gang, din kat gør noget, som du gerne vil se at den gør igen. Og hver gang du har klikket en gang, så giver du din kat en godbid. Katten lærer derfor at forbinde kliklyden med noget positivt, nemlig en godbid. Derfor vil katten gøre det, som du klikkede for, igen for at få endnu en godbid.

Forestil dig, at du med kliklyden tager et fotografi af det, som katten gør. Herefter belønner du det foto, som du tog. På den måde vil katten gentage fotoet igen og igen. Undervejs sætter du et signal på det, som katten gør – for eksempel sit. Og stille og roligt lærer katten derfor at sætte sig ned, når du siger sit.

Når katten gør noget, som du helst ikke vil belønne eller se mere af, så gør du ingenting. Ignorer i stedet. Så snart katten prøver – bare lidt – at gøre noget andet i stedet, så klikker du en gang og giver katten en godbid. På den måde kan du dele øvelserne op og forme den adfærd frem, som du gerne vil belønne. Undlad at stille for høje krav i starten. Efterhånden som katten forstår, hvad du ønsker, kan du øge kravene for, hvad der udløser et klik og en godbid.

Glad kat og ejer

Verdens førende dyretrænere benytter stort set alle en klikker eller anden markør, når de træner dyr. Det skyldes, at der er flere fordele.

For det første er det let for din kat at forstå dig, når du klikker den for ønsket adfærd. Klikket skal dog falde så præcis som muligt, og jo mere præcis du er med dine klik, jo hurtigere resultat. Dette kommer, når du øver dig. Klikker du forkert - så bare fortsæt derfra. Der sker ingen skade ved det, og det sker for alle nu og da.

Det er også en fordel, at kliklyden altid er ens. En klikker ryster aldrig i stemmen, er aldrig sur og laver sig generelt ikke påvirke af ydre omstændigheder. Kliklyden er derfor nem for katten at afkode.

Ofte oplever mennesker, som ikke før har trænet med klikker, pludselige og hurtige fremskridt med deres kat, når de lærer at bruge klikker. Når du bruger en positiv træningsmetode som klikkertræning, er det derfor ikke kun din kat, der oplever en følelse af succes. Det gør du også selv, og forskningen peger endda på, at ejere, der klikkertræner, generelt bliver gladere og mere positive mennesker.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte Dyrekassen Danmark på:

post@dyrekassen.dk
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 97,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 77,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Telefax: 62 52 28 26
E-mail: post@dyrekassen.dk

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close