Hjælp, min kat er løbet væk

15-05-2023

Læs her, hvad du selv kan gøre for at finde din kat, hvis den løber hjemmefra.

Hjælp, min kat er løbet væk

6 ting du kan gøre, hvis din kat er løbet væk

Hvad er der sket, er katten kommet til skade, ser jeg den nogensinde igen? Tankerne suser rundt i hovedet, og frustrationerne er store - men du må ikke opgive håbet! Katte er sejlivede, og rigtig mange dukker op igen efter både uger, måneder og år. Se her, hvordan du bedst forholder dig, hvis din kat løber væk.

1. Lav en efterlysning
Først og fremmest er det vigtigt, at du gør opmærksom på, at katten er væk - særligt i dit nærområde.

Du kan lave en fysisk efterlysning og sætte den op hos dit lokale supermarked, ved busstoppestedet eller lægge den i postkassen hos naboerne.

Men lav også gerne opslag på Facebook og efterlys katten i forskellige fora. Måske har din by eller dit kvarter sin egen side, ligesom der også tit er lokale grupper, der holder øje med kæledyr, som er blevet væk.

Brug et billede af din kat, så andre har mulighed for at genkende den, hvis de har set den - eller kan holde øje med den fremadrettet.

Det er også muligt at oprette en efterlysning hos Dyrenes Beskyttelse og Det Danske Katteregister eller på dyreformidlingen.dk.

2. Meld katten savnet
Hvis din kat er chip- eller øremærket, skal du huske at melde den savnet i dit valgte katteregister, hvad end det er Det Danske Katteregister eller Dansk Katteregister - eller dem begge to.

Hav kattens registreringsnummer klar, og husk at afmelde efterlysningen, når katten forhåbentligt er fundet igen.

3. Hold øje med fremlysninger
Hvor du har mulighed for at efterlyse dit bortløbne kæledyr, kan andre modsat fremlyse dyret, hvis de finder det.

Det er derfor en god idé, at du løbende tjekker diverse internetfora og -sider for nyt. Måske har en venlig sjæl fundet din kat, men ikke haft muligheden for at nå frem til dig.

Kontakt også dyrlæger og/eller internater i dit nærområde og hør, om de har modtaget din bortløbne kat.

4. Led efter katten
Det er en god idé, at du selv går ud og leder aktivt efter katten i dit nærområde - bl.a. for at sikre dig, at katten ikke er blevet lukket inde ved et uheld, er endt i et træ eller på anden vis er forhindret i at komme hjem imod dens vilje.

Spørg dine naboer om lov til at kigge i deres skure, kældre og garager, og tjek i diverse træer i området.

Når du går ud og leder efter din kat, kan du med fordel tage lidt foder med, som du kan rasle med. Din kat kommer ikke nødvendigvis frem af sig selv, når den hører dig - særligt ikke hvis, den er blevet skræmt.

Så husk at kigge grundigt efter, både under biler og i buske, og vent gerne til der er ro i området, f.eks. ved aftentid. Tag en lygte med og kig både højt og lavt.

5. Drys kattegrus ud ved dit hus
Det er en god idé at strø brugt grus fra kattens kattebakke rundt i din have eller tæt på, hvor du bor.

Katte kender deres egen lugt, og ved at lægge små duftspor ud kan du hjælpe katten til at finde den rette vej hjem.

6. Giv ikke op!
Vigtigst af alt er det dog, at du ikke opgiver håbet. Katte er sejlivede, og rigtig mange dukker heldigvis op igen - nogle efter uger, men der kan også gå både måneder og år, før forsvundne katte er hjemme igen.

Mærkning og registrering

Er du så heldig at få din umærkede kat hjem igen, er det en rigtig god idé, at du får den øremærket eller chippet og registreret med det samme.

Skulle uheldet være ude igen, vil det nemlig være langt lettere for den, der finder katten at se, at den er savnet. Kilder: dyreformidlingen.dk.

Katteforsikring, hvis uheldet er ude

Med en sygeforsikring skaber du tryghed for din firbenede ven - og får samtidig en økonomisk sikkerhed selv, når din kat strejfer omkring. En katteforsikring dækker op til 80 % af dyrlægeregningen, hvis din kat bliver syg eller kommer til skade – og i den forbindelse får brug for behandling.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.

E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
Fredag 8.30 - 15.00


Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close