Som ansvarlig hundeejer er det en god idé at have en sundhedstjekliste, som du regelmæssigt gennemgår. På den måde lærer du, hvad der er normalt for din hund, og kan hurtigt spotte ændringer i hundens velvære. Læs med her og få vores tips og tricks.
Det er en stor beslutning at anskaffe sig en kat – og familieforøgelsen bør altid være gennemtænkt og velovervejet. Dyrekassen Danmark guider dig godt gennem beslutningsprocessen, så du kan finde den helt rigtige kat.
En hund har mange positive effekter på et menneske, og det er ikke uden grund, den har fået tilnavnet ’menneskets bedste ven’. Her kan du blive klogere på, hvorfor det er gavnligt at have en hund.
Tillykke med din nye hundehvalp! Sådan en lille størrelse giver liv i huset, og derfor har Dyrekassen Danmark fundet et par gode aktiveringsråd til dig, som er ny hvalpeejer.
Mange katteejere har mere end én kat, og ofte er disse katte også indekatte. Selvom de fleste katte elsker selskab, så kan der være slagsmål og uro mellem dem. Her får du derfor en række gode råd til, hvad du kan gøre, hvis dine katte slås.
At få en hvalp er en stor beslutning, der skal vare mange år frem. Den tid du bruger nu, får du og din familie mange gange tilbage, når I har valgt den hund, der passer bedst til jer og omvendt.
Oplever du problemer, når du skal pleje din kats pels? Så er Dyrekassen Danmark klar med et par gode råd. Det vigtigste er ikke at gøre pelspleje til en kamp. I stedet skal katten lære, at der vanker godbidder, når børsten kommer frem.
”Spis mindre og motionér mere”. Sådan lyder det gyldne råd, vi altid får, når det kommer til vægttab. Men er det virkelig så enkelt? Find svaret her!
Har du overvejet et nytårsforsæt? Så bør du måske også inkludere din hund i planerne. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan gøre det kommende år endnu bedre for dig selv og din firbenede ven.
Var din hund utryg hen over nytåret? Så anbefaler vi, at du allerede nu starter træningen til dette år. Vi har lavet en guide med råd til forebyggelse og behandling af nytårsangst.
Vi har lavet en nytårsguide til alle katteejere, uanset om din kat er bange for fyrværkeri eller ej. Guiden kan hjælpe til at begrænse utryghed og forbygge fremtidige problemer.
Vi har lavet en nytårsguide til alle hundeejere, uanset om din hund er bange for fyrværkeri eller ej. Guiden kan hjælpe til at begrænse utryghed og forbygge fremtidige problemer.
Hvert år står hundehvalpe og kattekillinger øverst på ønskesedlen hos mange, men dyr er ikke en gave, som bør gives juleaften.
Vil du være på forkant med julens risici og undgå juleulykker for din firbenede ven, så kan du her læse Dyrekassen Danmarks råd til en sikker jul med din hund eller kat.
Dyrekassen Danmark er klar med en række gode vinterråd til dig og din hund.
Selvom den helt kolde vinter med sne endnu lader vente på sig, så er det ind imellem ganske vådt og koldt udenfor. Dyrekassen Danmark er derfor klar med en række gode vinterråd til dig og din kat.
Tiggende hundeøjne eller en listende kattepote kan være svære at stå for. Specielt når bordet bugner af lækkert julemad, kan det friste at dele godterne med din bedste ven. Men det bør du undgå, hvis du ikke vil risikere at skulle en tur til dyrlægen.
Har du undret dig over, hvorfor din hund slikker på dig? Dyrekassen Danmark giver dig forklaringen her – sammen med de bedste tips til at stoppe slikkeriet, hvis det tager overhånd.
Flere og flere danskere vælger at anskaffe sig et nyt familiemedlem. Måske er du én af dem. Men husk, sådan en lille størrelse giver liv i huset, og det er vigtigt, du får gjort klar til den nye, nysgerrige beboer. Dyrekassen Danmark giver et par gode startråd med på vejen til dig, der er ny hvalpeejer.
Katte elsker at slibe kløerne, og det er en naturlig del af deres adfærd. Desværre tager de ofte steder i brug, som vi ejere ikke bryder os om. Dyrekassen Danmark har derfor samlet en række gode råd, der kan stoppe din kats uønskede kradsen på møblerne.
Jagthunde er udsat for særlig stor skaderisiko. Som ejer bør du derfor give hunden det bedst mulige udgangspunkt for at komme sikkert gennem sæsonen. Læs her, hvad du kan gøre for at forebygge skader.
Du finder hundesnoren frem, og din hund hopper og springer af glæde. Nu skal I ud! Og det skal man som bekendt flere gange dagligt med en hund. Det er derfor vigtigt, at gåturen er en fornøjelse for jer begge.
Din kat signalerer mange ting med sin hale, bl.a. gennem position og bevægelse, og halen kan være en vigtig indikator på, hvilket humør katten er i. Bliv klogere på, hvordan du kan afkode kattens signaler.
En ny hvalp kan virke som en stor opgave. Jo mere du har forberedt dig, før hvalpen kommer, jo nemmere bliver det hele – både for dig og din nye hund. Dyrekassen Danmark har derfor samlet ti gode råd til dig og din nye kammerat.
Det våde og blæsende efterårsvejr giver selvsagt en del flere timer inden døre, end din hund er vant til. Heldigvis er der rig mulighed for at aktivere din hund - det eneste, du skal bruge, er et viskestykke og nogle godbidder.
Katte er gode til selvpleje, men et sted, de ikke selv kan soignere, er deres ører. Det er derfor vigtigt, du husker at tjekke disse regelmæssigt. Læs med her og få Dyrekassen Danmarks guide til, hvornår og hvordan du bør rense din kats ører.
Separationsangst ses hos mange hunde, uanset race og alder. Er din hund én af dem, kan du her blive klogere på, hvordan du bedst afhjælper problemet.
Som katteejer kender du garanteret til hårboller. Selvom det er helt naturligt, så findes der forskellige måder at hjælpe din kat på vej og undgå, at hårbollerne udvikler sig til et mere alvorligt problem.
Din firbenede ven har brug for stimulering – uanset vind og vejr. Men på en kedelig, grå efterårsdag, hvor regnen siler ned, kan det være svært at finde motivationen til at komme ud. Heldigvis kan du sagtens aktivere og træne din hund indendørs. Læs her hvordan.
I de fleste tilfælde er nysen helt ufarligt og blot en almindelig reaktion på irritation i luftvejene. Den kan dog også være forårsaget af mere alvorlige problemer hos katten. Læs her, hvad årsagerne kan være.
En mentalt og fysisk træt hund er en sund og glad hund. Det er også en nem hund. Årsagerne til at aktivere din hund er mange, og her er et lille tip fra Dyrekassen Danmark, som du kan lave med din hund på gåturen.
De fleste hvalpeejere kender sikkert til udfordringen. Her er Dyrekassen Danmarks bud på, hvordan du undgår, at din hvalp ødelægger dine ting.
I de mørke måneder fordobles antallet af påkørte hunde, og det er derfor vigtigt at gøre din firbenede ven synlig for bilister og andre i trafikken.
En mentalt og fysisk træt kat er en sund og glad kat. Det er også en nem kat. Årsagerne til at aktivere din kat er mange, og særligt indekatte har behov for mentale og fysiske udfordringer. Her er derfor endnu et lille aktiveringsleg fra Dyrekassen Danmark, som du kan lave med din kat hjemme i stuen.
Overvejer du at anskaffe hund nummer to? Så kan du her læse Dyrekassen Danmarks råd til, hvordan du bedst muligt fører hundene sammen og lærer dem at omgås hinanden.
Når din kat er syg, er det vigtigt, at du kommer til dyrlægen med det samme. Nogle ejere er dog i tvivl om, hvilke tegn der viser, at katten er syg. Dyrekassen Danmark giver dig derfor en oversigt, så du ved, hvad du skal være opmærksom på.
I de fleste tilfælde er nysen helt ufarligt og blot en almindelig reaktion på irritation i luftvejene. Den kan dog også være forårsaget af mere alvorlige problemer hos hunden. Læs her, hvad årsagerne kan være.
Overdreven, højlydt kommunikation kan være et tegn på, at din kat lider af en alvorlig sygdom. Find ud af hvad du skal være opmærksom på her.
At arbejde som jagthund er krævende, og der kan nemt opstå skader under jagten. Hos Dyrekassen Danmark kan du forsikre din hund mod ulykker for et ganske lille beløb.
Det hedder sig, at hunde og katte er notoriske fjender, men det behøver naturligvis ikke være sådan, hvilket rigtig mange venskaber mellem hunde og katte verden over vidner om.
Med god, daglig tandpleje og regelmæssige tjek kan du forebygge tand- og tandkødsproblemer hos din hund. Her får du Dyrekassen Danmarks bedste råd til at opbygge den rette plejerutine.
Hvorfor gør min hund ikke det, jeg vil have den til? Kender du den fornemmelse, så kan disse tips fra Dyrekassen Danmark måske hjælpe dig og din hund i den rigtige retning.
Er din hund en levende hoppebold, der springer op ad mennesker, når den hilser? Hopperiet er en helt naturlig adfærd hos hunden - men det er alligevel hensigtsmæssigt at lære den at hilse på en mere kontrolleret måde. Læs med her og find ud af, hvordan du gør.
Gemmer din kat sig under sofaen, når der kommer gæster? Stikker den af eller farer sammen ved høje lyde? Eller lever den ligefrem livet langs hjemmets paneler? Dyrekassen Danmark giver dig her nogle råd til at højne din usikre kats livskvalitet.
Oplever du problemer, når du skal klippe din hunds negle, så er Dyrekassen Danmark klar med nogle gode råd. Er hunden bange, er det din opgave at lære den, at negleklipperen er lig med lækre godbidder.
Kastration af en hund er ikke et vidundermiddel, der kan rette op på alle problemer. Og er din hund usikker, så kan en kastration nogle gange gøre det værre. Du bør derfor altid tænke dig grundigt om, før du tager valget for din hund. Læs mere om emnet her.
Alt for mange hundeejere er nødt til at fragte hunden til dyrlægen, som lægger hunden i narkose, før den nødvendige pleje af hunden kan foretages. Det er en skam! Men med en lille, ekstra indsats, mens din hund er hvalp, kan det oftest undgås, at situationen når dertil.
Løbetid kan skabe problemer for dig og din hund - læs vores gode råd om falsk drægtighed her.
Efter flere ugers ferie, hvor din hund har være ekstra meget sammen med dig og resten af familien, er det vigtigt, at du igen vænner den til at være alene hjemme, inden hverdagen for alvor sætter ind. Læs vores guide til at sikre en blid overgang.
Årsagerne til at aktivere din kat er mange, og særligt indekatte har behov for mentale og fysiske udfordringer. Her er derfor endnu et lille tip fra Dyrekassen Danmark, som du kan lave med din kat hjemme i stuen.
En mentalt og fysisk træt kat er en sund og glad kat. Det er også en nem kat. Årsagerne til at aktivere din kat er mange, og særligt indekatte har behov for mentale og fysiske udfordringer. Her er derfor et lille tip fra Dyrekassen Danmark til en nem aktivitet, som du kan lave med din kat hjemme i stuen eller ude i haven.
Når du kommer hjem med din nye hvalp, er alt nyt for det lille væsen. Den har lige forladt sin mor, sine søskende og alt, den kender, og det kan gøre selv den mest selvsikre hvalp en smule usikker, omend kortvarigt. Det er derfor vigtigt, der er ro om hvalpen, og du sørger for at skabe de bedste rammer for dens nye tilværelse. Det indebærer bl.a. at få opbygget en tryg og god soverutine, og Dyrekassen Danmark guider dig naturligvis godt i gennem.
Mange katte er bange for at komme ind i en transportkasse, og årsagen er ofte, at katten oplever sine grænser overskredet, når den løftes og puttes i kassen. Dyrekassen Danmark har samlet nogle gode råd til, hvordan du lærer din kat at gå i kassen frivilligt.
Når sommeren er over os, begynder det at summe. Med varmen og den blomstrende natur, følger nemlig også bier og hvepse. De stikkende insekter kan være til gene for både os mennesker og vores firbenede venner – men hvad gør du, hvis din hund bliver stukket?
Din kat elsker mentale udfordringer, så den får brugt både hoved og krop. En sjov måde at udfordre mentalt er gennem klikkertræning. Her giver vi dig en kort introduktion.
Har du bemærket, at din hund klør, slikker eller bider sig mere i hud og poter? Så er det måske et tegn på allergi. Allergi kan vise sig på mange forskellige måder og kan have mange årsager. Læs mere om problemet her.
Overvejer du at anskaffe kat nummer to? Så kan du her læse Dyrekassen Danmarks råd til, hvordan du bedst muligt fører kattene sammen og giver dem de bedste forudsætninger for at omgås hinanden.
Husker du at tjekke din hunds ører regelmæssigt, og har du styr på den basale pleje? Du får her Dyrekassen Danmarks guide til, hvornår og hvordan du bør rense din hunds ører.
Lær din hvalp at være tryg ved at være alene hjemme, eller endnu bedre - at blive glad for det. Her er vores guide til at komme godt og trygt fra start.
Her får du en guide til, hvordan du nemt slipper af med hundehårene i fældeperioden.
En mentalt og fysisk træt hund er en sund og glad hund. Det er også en nem hund. Årsagerne til at aktivere din hund er mange, og her er endnu et lille tip fra Dyrekassen Danmark, som du kan lave med din hund hjemme på stuegulvet eller i haven.
Nogle navne er mere populære end andre, og både hunde- og katteejere elsker navnet Luna. Det viser vores seneste statistik over de navne, der oftest går igen blandt nye medlemmer af Dyrekassen Danmark.
Nogle navne er mere populære end andre, og både hunde- og katteejere elsker navnet Luna. Det viser vores seneste statistik over de navne, der oftest går igen blandt nye medlemmer af Dyrekassen Danmark.
En mentalt og fysisk træt hund er en sund og glad hund. Det er også en nem hund. Årsagerne til at aktivere din hund er mange, og her er endnu et lille tip fra Dyrekassen Danmark, som du kan lave med din hund hjemme i stuen.
Mange hunde indbringes hvert år til danske dyreklinikker med symptomer på forgiftning. Som ejer er det vigtigt, du er opmærksom på symptomerne og handler hurtigt, hvis du har mistanke om, at din hund har været i kontakt med et farligt stof. Dyrekassen Danmark giver dig her et hurtigt overblik over de mest almindelige sygdomstegn ved forgiftning samt mulighederne for diagnosticering og behandling.
Mange katte indbringes hvert år til danske dyreklinikker med symptomer på forgiftning. Som ejer er det vigtigt, du er opmærksom på symptomerne og handler hurtigt, hvis du har mistanke om, at din kat har været i kontakt med et farligt stof. Dyrekassen Danmark giver dig her et hurtigt overblik over de mest almindelige sygdomstegn ved forgiftning samt mulighederne for diagnosticering og behandling.
En mentalt og fysisk træt kat er en sund og glad kat. Det er også en nem kat. Årsagerne til at aktivere din kat er mange, og særligt indekatte har behov for mentale og fysiske udfordringer. Her er derfor endnu en lille aktiveringsleg, som du kan lave med din kat derhjemme.
Bruger du juleferien på at træne dine katte? Mange katte hader en lukket dør. Men det er der heldigvis råd for, og Dyrekassen Danmark fortæller dig her, hvordan du lærer din kat, at en lukket dør er lig med fest.
En mentalt og fysisk træt hund er en sund og glad hund. Det er også en nem hund. Årsagerne til at aktivere din hund er mange, og her er endnu et lille tip fra Dyrekassen Danmark, som du kan lave med din hund hjemme i stuen.
Kulden har gjort det mindre sjovt at lege med hunden i haven, men heldigvis åbner det kolde vejr op for en masse spændende leg indendøre. Her er endnu et lille tip fra Dyrekassen Danmark, som du kan lave med din hund hjemme i stuen.
Hvis turen går til Norge, er der en række regler, som skal opfyldes, så din rejseledsager ikke bringer smitte med sig mellem landene. Læs her, hvilke regler, du skal følge, når du tager din hund eller kat med over grænsen på ferie.
Hvis turen går til Sverige, er der en række regler, som skal opfyldes, så din rejseledsager ikke bringer smitte med sig mellem landene. Læs her, hvilke regler, du skal følge, når du tager din hund eller kat med over grænsen på ferie.
Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte Dyrekassen Danmark på:
post@dyrekassen.dk
Telefon: 63 57 11 11
Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark