Er din hund blevet stukket af en bi eller hveps?

Bier og hvepse kan være til stor gene for både os mennesker og vores firbenede venner – men hvad gør du egentlig, hvis din hund bliver stukket? Find svaret her!

En hundehvalp der sidder og kigger på en hveps.

Mange hunde, og især hvalpe, er nysgerrige og elsker at jagte sommerens flyvende insekter. Hunde snapper gerne ud efter insekter eller forsøger at fange dem med poterne. Desværre medfører det ofte skræk og irritation hos insekterne, og derfor ender mange hunde med at blive stukket i kampens hede.

Her får du vores bedste råd til, at spotte symptomer på bi- og hvepsestik, samt hvordan du bør forholde dig, hvis uheldet er ude.

4 områder, hvor bi- eller hvepsestik kan være kritiske

1. Hundens tunge eller mund

Bi- eller hvepsestik på hundens tunge eller i munden kan desværre ofte forekomme. Her skal du holde øje med symptomer som hævelser omkring munden. Huden på hundens tunge er tynd, så der kommer let store hævelser. Voldsomme hævelser omkring hundens mund kan føre til problemer med vejrtrækningen og luftindtag. Det kan være for sent at vente og se, om hævelserne opstår, før det er for sent at behandle. Kontakt derfor altid din dyrlæge, hvis din hund er blevet stykket på tungen eller i munden.

2. Hundens snude

Snuden på hunden er meget følsom, med en stor koncentration af nerver, som den bruger til at lugte og undersøge omgivelserne. Bliver din hund stukket af en bi eller en hveps på snuden, kan det være en meget smertefuld oplevelse for din bedste ven. Hold derfor øje med hundens almene tilstand. Får din hund en allergisk reaktion, hvor snuden hæver op, skal du kontakte en dyrlæge.

3. Hundens øjenlåg

Hvepse- eller bistik på hundens øjenlåg kan føre til store hævelser, da hunden er ultratynd. Får din hund en allergisk reaktion, hvor store hævelser omkring øjnene opstår, bør du kontakte din dyrlæge.

4. På hundens poter eller kroppen generelt

Er din hund blevet stukket på poterne, er det heldigvis ikke det mest kritiske sted. Det gør selvfølgelig ondt, og din hund vil måske ikke have lyst til at støtte på poten ordentligt.

Generelt når din hund bliver stukket af en bi eller hveps, skal du holde øje med hundens almene tilstand - om den bliver ekstra træt, kaster op, får markante hævelser, rødme eller kløe på kroppen. I disse tilfælde er det en god ide at kontakte dyrlægen - men som udgangspunkt er det ikke nødvendigt, at få din hund tilset.

Symptomer på allergiske reaktioner

  • Smerter
  • Røde
  • Hævelser
  • Kløe
  • Opkast
  • Træthed
  • Nældefeber
  • Nedtrykthed
  • Vanskeligheder ved vejrtrækning
  • Blege gummer
  • Pludselig diarre
  • Kollaps

Hvad skal du gøre?

  1. Identificer bi- eller hvepsestikket
  2. Fjern brodden
  3. Lav et koldt omslag med is
  4. Hold øje med din hunds tilstand
  5. Let hævelse = behandl lokalt med en irritations-dæmpende salve.
  6. Allergiske reaktioner = Kontakt dyrlægen

Er din hund forsikret?

Som udgangspunkt er det desværre dig selv, der må hæfte for dyrlægeregningen, hvis din hund kommer galt afsted - f.eks. bliver stukket af en bi eller en hveps. Men hvis du vil være på forkant med tingene, kan du med fordel investere i en forsikring. En hundesygeforsikring hos Dyrekassen Danmark dækker 80% af udgifterne til dyrlægen - undersøgelser, behandlinger, medicin på klinikken og ophold på dyrehospital - hvis din hund bliver syg eller kommer til skade. 

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.

E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00


Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close