Hund nummer 2? Lær din nye og gamle hund at være sammen

Overvejer du at anskaffe hund nummer to? Læs her, hvordan du bedst muligt fører hundene sammen og lærer dem at omgås hinanden.

Ældre hund der går rundt om en hvalp.

Der er mange fordele ved at have to eller flere hunde frem for én. Hundene har altid en legekammerat ved hånden og er bedre beskæftiget, når de er alene hjemme – det kan mindske risikoen for kedsomhed og destruktiv adfærd.

Samtidig kan en rolig og selvsikker voksenhund være en god rollemodel for en lille, ny hvalp, der skal lære livets udfordringer at kende.

Men at bringe en ny hund ind i familien er ikke kun en dans på roser. Der kræver planlægning og hårdt arbejde, for det er vigtigt at sammenføringen sker på en ordentlig måde, hvor begge hunde tilgodeses.

5 råd til hund nummer to

Så undgår du nemlig jalousi og danner bedre grobund for et velfungerende forhold, hvor hundene kan få stor glæde af hinanden.

1. Introducer hundene for hinanden udenfor på neutral grund
Parker, skove eller andre offentlige steder er idéelle ved første møde hund og hund i mellem. Introduktionen bør ikke ske i dit hjem, da din gamle hund anser dette som sit territorium. 

I hjemmet kan der nemt opstå dårlig stemning, fordi din gamle hund føler sig presset af et nyt, ukendt væsen, der ud af det blå "invaderer" privatsfæren. Derfor bør du vælge et mere neutralt sted til mødet.

2. Sørg for alenetid med begge hunde
Begge hunde har gavn af at få alenetid med dig eller andre familiemedlemmer. Din gamle hund har brug for at vide, den ikke er glemt eller mindre elsket, fordi der er kommet en ny hund til – og er den nye hund hvalp, kan det faktisk være sundt for den at lære, at tingene ikke altid drejer sig om den.

Alenetid er også vigtigt for den nye hund, så den kan falde ordentligt til i de uvante omgivelser. Samtidig kan det være godt at tage den med ud på gåture alene, så den kommer væk fra den gamle hund. På den måde lærer den, at det er dig og de andre to-benede familiemedlemmer, der leder flokken, og det er jer, den primært er afhængig af.

3. Efterlad ikke hundene alene sammen
I den første tid, efter den nye hund er flyttet ind, bør du ikke lade hundene være alene sammen. Der kan nemt ske utilsigtet skade, fordi din gamle hund utvivlsomt vil forsøge at opdrage på din nye hund, hvis den bliver for frembrusende og øretæveindbydende. 

Og selv om en ny hvalp bør lære af din gamle hund, er det vigtigt, du er hjemme til at gribe ind, hvis irettesættelsen bliver for voldsom.

4. Træn hver hund separat
Hver enkelt hund har sit eget individuelle behov for træning og aktivering – og specielt hvis der er tale om to hunde, som er i forskellige faser af livet, er det vigtigt at træne dem hver for sig.

Desuden kan det være forstyrrende for en hund at have en anden omkring sig i en træningssituation – hvad enten det er en ivrig hvalp eller en viljefast voksenhund – og som ejer får du hurtigt dårlig samvittighed, hvis du gang på gang må bede den anden hund om at gå væk.

Ved at træne hundene individuelt minimerer du forstyrrelserne og får mulighed for at give hver enkelt hund den rette opmærksomhed. På den måde skaber du et bedre miljø for læring og udvikling.

5. Sørg for at din gamle hund føler sig tryg ved sin nye plads i familien
Det kan være svært for din gamle hund at forstå, at den pludselig ikke får familiens udelte opmærksomhed, og den kan let blive urolig og vred, fordi den føler sig overset. Derfor skal du sørge for, at hunden får mindst lige så meget kærlighed og omsorg, som før den nye hund kom til – hvis ikke mere. 

Det er især vigtigt, at du giver hunden opmærksomhed og laver sjove ting, når den nye hund også er til stede. Så vil din gamle hund nemlig begynde at associere din nye hunds tilstedeværelse med noget godt, hvilket kan gøre det nemmere for for den at affinde sig med sin nye rolle.

Husk på, at selvom det kan være hårdt i starten, så lønner arbejdet sig i længden, og du giver hundene den bedste forudsætning for at få en god relation.

Har du styr på forsikringen?

Med en hundeforsikring er du sikret, hvis uheldet er ude med din nye hund. Ifølge Hundeloven skal du betale erstatning, hvis din hund skader personer, dyr eller ting, hvis du ikke har en hundeansvarsforsikring

Du kan også tegne en hundesygeforsikring, som dækker op til 80 % af dyrlægeregningen. Er din nye hund en hvalp kan du få en mere fordelagtig hvalpeforsikring. Få 20 % rabat, hvis hvalpen er under 16 uger, eller 15 % rabat for unghunde mellem 16 uger og 1 år. Rabatten gælder hele hundens levetid.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.

E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00


Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close