Høje lyde og kraftige lysglimt er uvante ting for din hund. Den kan derfor blive utryg og bange, når uvejret raser – og i værste fald udvikle angst. Se her, hvad du kan gøre for at hjælpe din hund godt gennem tordenvejr.
Vi giver dig her vores bedste råd, hvis du skal på bilferie med din hund. Læs her, hvordan du gør det til en god og tryg oplevelse for din firbenede ven.
Skal du rejse til Norge med din hund, er der en række regler, du skal være opmærksom på. Så undgår du, at din rejseledsager ikke bringer smitte med sig mellem landene. Læs her, hvilke regler, du skal følge.
En ny hvalp kan virke som en stor opgave. Jo mere du har forberedt dig, før hvalpen kommer, jo nemmere bliver det hele – både for dig og din nye hund. Dyrekassen Danmark har derfor samlet ti gode råd til dig og din nye kammerat.
Hvorfor gør min hund ikke det, jeg vil have den til? Kender du den fornemmelse, så kan disse tips fra Dyrekassen Danmark måske hjælpe dig og din hund i den rigtige retning.
Du finder hundesnoren frem, og din hund hopper og springer af glæde. Nu skal I ud! Og det skal man som bekendt flere gange dagligt med en hund. Det er derfor vigtigt, at gåturen er en fornøjelse for jer begge.
Overdreven gøen er et problem, som kan vække frustration hos både dig, din hund og andre mennesker. Heldigvis kan det løses effektivt. Læs med her, og blive klogere på hvordan.
Din firbenede ven har brug for stimulering – uanset vind og vejr. Men på en kedelig, grå dag, hvor regnen siler ned, kan det være svært at finde motivationen til at komme ud. Heldigvis kan du sagtens aktivere og træne din hund indendørs. Læs her hvordan.
En flytning kan være ekstremt stressende - ikke bare for os mennesker, men også for vores firbenede venner, som ikke har helt samme forståelse som os. Læs her, hvordan du gør flytningen god og tryg for din hund.
Hugormebid er heldigvis sjældne, men sker det uheldige - at din hund bliver bidt - skal du handle hurtigt. Læs med her, og bliv klogere på, hvad du skal gøre.
Se her, hvordan du nemt slipper af med hundehårene i fældeperioden.
Når temperaturen stiger, får flåterne bedre levevilkår - og derfor kan flåtsæsonen allerede starte i det tidlige forår. Så husk at tage dine forholdsregler, når du bevæger dig ud i naturen med din hund. De ubudne gæster kan nemlig overføre alvorlige sygdomme til både mennesker og dyr.
Har du bemærket, at din hund klør, slikker eller bider sig mere i hud og poter? Så er det måske et tegn på allergi. Allergi kan vise sig på mange forskellige måder og kan have mange årsager. Læs mere om problemet her.
Påsken er lige rundt om hjørnet og med højtiden følger påskefrokoster, lækkerier og højt humør. Men lige så lækker som påskemaden er for os mennesker, lige så potentiel giftig kan de være for vores firbenede venner.
De fleste hundeejere oplever kortere eller længere perioder med manglende appetit hos hunden. Nogle gange er det forbigående og ganske harmløst, andre gange er det udtryk for sygdom. Læs her, hvad du bør være opmærksom på.
Her får du 10 gode bud på hunderacer, som fælder minimalt og derfor er mere allergivenlige. Læs med, hvis du har tilbøjelighed til allergiske reaktioner – eller bare er mindre vild med hundehår, end du er med søde hunde.
Med god, daglig tandpleje og regelmæssige tjek kan du forebygge tand- og tandkødsproblemer hos din hund. Her får du Dyrekassen Danmarks bedste råd til at opbygge den rette plejerutine.
I de fleste tilfælde er nysen helt ufarligt og blot en almindelig reaktion på irritation i luftvejene. Den kan dog også være forårsaget af mere alvorlige problemer hos hunden. Læs her, hvad årsagerne kan være.
Mange hunde indbringes hvert år til danske dyreklinikker med symptomer på forgiftning. Det er derfor vigtigt at kende symptomerne, så du kan handle hurtigt, hvis uheldet er ude.
De indeholder giftstoffer i både stængel og løg, og derfor farlige for både hund og kat.
Aktivering er vigtigt for en hvalps udvikling, sundhed og trivsel. Vi har derfor samlet de bedste aktiveringsråd til dig, der er ny hvalpeejer.
Vi har samlet de vigtigste udtryk inden for hundeforsikring – og giver dig en forklaring på, hvad de betyder.
Oplever du problemer, når du skal klippe din hunds negle, så er Dyrekassen Danmark klar med nogle gode råd. Er hunden bange, er det din opgave at lære den, at negleklipperen er lig med lækre godbidder.
Er din hund en levende hoppebold, der springer op ad mennesker, når den hilser? Hopperiet er en helt naturlig adfærd hos hunden - men det er alligevel hensigtsmæssigt at lære den at hilse på en mere kontrolleret måde.
Selvom du passer godt på din hund, og gør hvad du kan for at give den et trygt og sundt liv, kan der stadig opstå helbredsmæssige problemer. Vi har her samlet en liste over de mest almindelige sygdomme hos hunde.
Husker du at tjekke din hunds ører regelmæssigt, og har du styr på den basale pleje? Du får her Dyrekassen Danmarks guide til, hvordan du effektivt renser din hunds ører.
Som ansvarlig hundeejer er det en god idé at have en sundhedstjekliste, som du regelmæssigt gennemgår. På den måde lærer du, hvad der er normalt for din hund, og kan hurtigt spotte ændringer i hundens velvære. Læs med her og få vores tips og tricks.
En hund har mange positive effekter på et menneske, og det er ikke uden grund, den har fået tilnavnet ’menneskets bedste ven’. Her kan du blive klogere på, hvorfor det er gavnligt at have en hund.
”Spis mindre og motionér mere”. Sådan lyder det gyldne råd, vi altid får, når det kommer til vægttab. Men er det virkelig så enkelt? Find svaret her!
Bier og hvepse kan være til stor gene for både os mennesker og vores firbenede venner – men hvad gør du egentlig, hvis din hund bliver stukket? Find svaret her!
Dyrekassen Danmark er klar med en række gode vinterråd til dig og din hund.
Separationsangst ses hos mange hunde, uanset race og alder. Er din hund én af dem, kan du her blive klogere på, hvordan du bedst afhjælper problemet.
En mentalt og fysisk træt hund er en sund og glad hund. Det er også en nem hund. Årsagerne til at aktivere din hund er mange, og her er en lille leg fra Dyrekassen Danmark, som du nemt kan lave med din hund derhjemme.
Har du undret dig over, hvorfor din hund slikker på dig? Få forklaringen her – sammen med de bedste tips til at stoppe slikkeriet, hvis det tager overhånd.
De fleste hvalpeejere kender sikkert til udfordringen. Her er Dyrekassen Danmarks bud på, hvordan du undgår, at din hvalp ødelægger dine ting.
I de mørke måneder fordobles antallet af påkørte hunde, og det er derfor vigtigt, du passer på. Her får du 7 gode råd til at gøre din firbenede ven synlig for bilister og andre i trafikken.
Om efteråret bugner skovbunden af nedfaldne agern og kastanjer – så vær opmærksom, når du lufter din hund. De små frugter kan nemlig være livsfarlige for din firbenede ven.
Jagthunde er udsat for særlig stor skaderisiko. Som ejer bør du derfor give hunden det bedst mulige udgangspunkt for at komme sikkert gennem sæsonen. Læs her, hvad du kan gøre for at forebygge skader.
At arbejde som jagthund er krævende, og der kan nemt opstå skader under jagten. Hos Dyrekassen Danmark kan du forsikre din hund mod ulykker for et ganske lille beløb.
Løbetid kan skabe problemer for dig og din hund - læs vores gode råd om falsk drægtighed her.
En mentalt og fysisk træt hund er en sund og glad hund. Det er også en nem hund. Årsagerne til at aktivere din hund er mange, og her er en nem, lille opgave fra Dyrekassen Danmark, som du kan lave med din hund hjemme i stuen.
Alt for mange hundeejere er nødt til at fragte hunden til dyrlægen, som lægger hunden i narkose, før den nødvendige pleje af hunden kan foretages. Det er en skam! Men med en lille, ekstra indsats, mens din hund er hvalp, kan det oftest undgås, at situationen når dertil.
En mentalt og fysisk træt hund er en sund og glad hund. Det er også en nem hund. Årsagerne til at aktivere din hund er mange, og her er et lille tip fra Dyrekassen Danmark, som du kan lave med din hund på gåturen.
Går turen til Sverige, er der en række regler, som skal opfyldes, så din hund ikke bringer smitte med sig mellem landene. Læs her, hvilke regler, du skal følge, når du tager din hund med over grænsen på ferie.
Kastration af en hund er ikke et vidundermiddel, der kan rette op på alle problemer. Og er din hund usikker, så kan en kastration nogle gange gøre det værre. Du bør derfor altid tænke dig grundigt om, før du tager valget for din hund. Læs mere om emnet her.
Mange hunde rammes af hot spots. Læs her, hvad det egentlig er for en lidelse, og hvordan du bedst undgår problemet.
Når du kommer hjem med din hundehvalp, er alt nyt for det lille væsen. Det er derfor vigtigt at få skabt de bedste rammer for dens nye tilværelse, og det indebærer bl.a. at få opbygget en god, tryg soverutine. Dyrekassen Danmark guider dig naturligvis godt i gennem her.
Overvejer du at anskaffe hund nummer to? Så kan du her læse Dyrekassen Danmarks råd til, hvordan du bedst muligt fører hundene sammen og lærer dem at omgås hinanden.
Efter en lang sommerferie, hvor din hund har være ekstra meget sammen med dig og resten af familien, er det vigtigt, at du igen vænner den til at være alene hjemme, inden den normale hverdag for alvor sætter ind. Her får du vores bedste råd til at sikre en god og blid overgang.
Nye tal viser at tusindvis af hunde er uden ansvarsforsikring. Men uden forsikring til din hund, kan det blive dyrt for dig som ejer. Læs mere om den lovpligtige ansvarsforsikring samt hundesygeforsikring her.
En bil parkeret i solen kan på kort tid forvandles til en stegende hed sauna med temperaturer på 60 til 80 grader. Hunde har sværere ved at komme af med varmen end mennesker, og det koster hvert år hunde livet.
Mange hunde nyder at tage en dukkert i bølgen blå – men alt godt kan overgøres! Hvis din hund ikke er i træning, eller den på anden vis overbelaster sig i vandet, er der risiko for svømmehale – også kaldet watertail eller halelammelse. Se her, hvordan du undgår problemet.
Hjerteorm hos hunde, også kaldet fransk hjerteorm, har længe været et udbredt problem i Danmark – især på Sjælland. Den lille parasit findes dog over det meste af Danmark og kan forårsage alvorlige problemer, hvis ikke den diagnosticeres i tide. Læs med her og blive klogere på, hvilke symptomer du skal være opmærksom på.
Foråret lader vente på sig, og regnen gør det mindre sjovt at lege med hunden i haven, men heldigvis åbner det våde vejr op for en masse spændende leg inden døre. Her er en nem, lille aktiveringsleg fra Dyrekassen Danmark, som du kan lave med din hund hjemme i stuen.
Det hedder sig, at hunde og katte er notoriske fjender, men det behøver naturligvis ikke være sådan. Vi giver dig her vores bedste råd til, hvordan du skaber et harmonisk liv for dine firbenede venner.
Er du hvalpeejer? Så er det vigtigt, du får gjort hjemmet klar til den nye, nysgerrige beboer - både så du undgår skader på hvalpen, men også på dine ting. Dyrekassen Danmark giver dig et par gode startråd med på vejen.
Lær din hvalp at være tryg ved at være alene hjemme, eller endnu bedre - at blive glad for det. Her er vores guide til at komme godt og trygt fra start.
At få en hvalp er en stor beslutning, der skal vare mange år frem. Den tid du bruger nu, får du og din familie mange gange tilbage, når I har valgt den hund, der passer bedst til jer og omvendt.
En mentalt og fysisk træt hund er en sund og glad hund. Det er også en nem hund. Årsagerne til at aktivere din hund er mange, og her er endnu et lille tip fra Dyrekassen Danmark, som du kan lave med din hund hjemme på stuegulvet eller i haven.
En mentalt og fysisk træt hund er en sund og glad hund. Det er også en nem hund. Årsagerne til at aktivere din hund er mange, og her er endnu et lille tip fra Dyrekassen Danmark, som du kan lave med din hund hjemme i stuen.
Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte Dyrekassen Danmark.
Send mail
Telefon: 63 57 11 11
Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark