21-10-2020

Derfor nyser din kat

I de fleste tilfælde er nysen helt ufarligt og blot en almindelig reaktion på irritation i luftvejene. Den kan dog også være forårsaget af mere alvorlige problemer hos katten. Læs her, hvad årsagerne kan være.

19-10-2020

Balanceøvelser for hunde

En mentalt og fysisk træt hund er en sund og glad hund. Det er også en nem hund. Årsagerne til at aktivere din hund er mange, og her er et lille tip fra Dyrekassen Danmark, som du kan lave med din hund på gåturen.

14-10-2020

Undgå at din hvalp ødelægger dine ting

De fleste hvalpeejere kender sikkert til udfordringen. Her er Dyrekassen Danmarks bud på, hvordan du undgår, at din hvalp ødelægger dine ting.

12-10-2020

Undgå uheld: Lys din hund op i mørket

I de mørke måneder fordobles antallet af påkørte hunde, og det er derfor vigtigt at gøre din firbenede ven synlig for bilister og andre i trafikken.

08-10-2020

Pas på: Efterårets nedfald kan være giftigt for din hund

Dagene bliver kortere, vejret koldere, og de naturlige omgivelser ændrer sig så småt. Snart vil jorden bugne af nedfaldne agern og kastanjer – så vær opmærksom, når du lufter din hund. De små frugter kan nemlig være livsfarlige for din firbenede ven.

06-10-2020

Aktiver katten med en toiletrulle

En mentalt og fysisk træt kat er en sund og glad kat. Det er også en nem kat. Årsagerne til at aktivere din kat er mange, og særligt indekatte har behov for mentale og fysiske udfordringer. Her er derfor endnu et lille aktiveringsleg fra Dyrekassen Danmark, som du kan lave med din kat hjemme i stuen.

01-10-2020

Guide: Sådan lærer du din nye og gamle hund at omgås hinanden

Overvejer du at anskaffe hund nummer to? Så kan du her læse Dyrekassen Danmarks råd til, hvordan du bedst muligt fører hundene sammen og lærer dem at omgås hinanden.

29-09-2020

5 fordele ved at have en hund

En hund har mange positive effekter på et menneske, og det er ikke uden grund, den har fået tilnavnet ’menneskets bedste ven’. Her kan du blive klogere på, hvorfor det er gavnligt at have en hund.

24-09-2020

Hvornår skal katten til dyrlægen?

Når din kat er syg, er det vigtigt, at du kommer til dyrlægen med det samme. Nogle ejere er dog i tvivl om, hvilke tegn der viser, at katten er syg. Dyrekassen Danmark giver dig derfor en oversigt, så du ved, hvad du skal være opmærksom på.

22-09-2020

Derfor nyser din hund

I de fleste tilfælde er nysen helt ufarligt og blot en almindelig reaktion på irritation i luftvejene. Den kan dog også være forårsaget af mere alvorlige problemer hos hunden. Læs her, hvad årsagerne kan være.

16-09-2020

Vær opmærksom på din seniorkats lyde

Overdreven, højlydt kommunikation kan være et tegn på, at din kat lider af en alvorlig sygdom. Find ud af hvad du skal være opmærksom på her.

15-09-2020

Drag trygt på jagt med din hund

At arbejde som jagthund er krævende, og der kan nemt opstå skader under jagten. Hos Dyrekassen Danmark kan du forsikre din hund mod ulykker for et ganske lille beløb.

11-09-2020

Undgå et liv som hund og kat

Det hedder sig, at hunde og katte er notoriske fjender, men det behøver naturligvis ikke være sådan, hvilket rigtig mange venskaber mellem hunde og katte verden over vidner om.

08-09-2020

Tandpleje: Sådan forebygger du mundhulesygdomme hos din hund

Med god, daglig tandpleje og regelmæssige tjek kan du forebygge tand- og tandkødsproblemer hos din hund. Her får du Dyrekassen Danmarks bedste råd til at opbygge den rette plejerutine.

04-09-2020

Hunde skal også have løn

Hvorfor gør min hund ikke det, jeg vil have den til? Kender du den fornemmelse, så kan disse tips fra Dyrekassen Danmark måske hjælpe dig og din hund i den rigtige retning.

03-09-2020

Stop hunde-hoppebolden

Er din hund en levende hoppebold, der springer op ad mennesker, når den hilser? Hopperiet er en helt naturlig adfærd hos hunden - men det er alligevel hensigtsmæssigt at lære den at hilse på en mere kontrolleret måde. Læs med her og find ud af, hvordan du gør.

03-09-2020

Gør din usikre kat mere tryg

Gemmer din kat sig under sofaen, når der kommer gæster? Stikker den af eller farer sammen ved høje lyde? Eller lever den ligefrem livet langs hjemmets paneler? Dyrekassen Danmark giver dig her nogle råd til at højne din usikre kats livskvalitet.

01-09-2020

Lær din hund at få klippet negle

Oplever du problemer, når du skal klippe din hunds negle, så er Dyrekassen Danmark klar med nogle gode råd. Er hunden bange, er det din opgave at lære den, at negleklipperen er lig med lækre godbidder.

27-08-2020

Tænk dig om før du kastrerer din hund

Kastration af en hund er ikke et vidundermiddel, der kan rette op på alle problemer. Og er din hund usikker, så kan en kastration nogle gange gøre det værre. Du bør derfor altid tænke dig grundigt om, før du tager valget for din hund. Læs mere om emnet her.

24-08-2020

Vælg den rigtige kat

Det er en stor beslutning at anskaffe sig en kat – og familieforøgelsen bør altid være gennemtænkt og velovervejet. Dyrekassen Danmark guider dig godt gennem beslutningsprocessen, så du kan finde den helt rigtige kat.

19-08-2020

Hunde og tordenvejr

Høje lyde og kraftige lysglimt er uvante ting for din hund, og den kan derfor blive utryg og bange, når uvejret raser udenfor – i værste fald kan den udvikle angst. Læs med her og bliv klogere på, hvad du kan gøre for at hjælpe din hund godt gennem tordenvejr.

17-08-2020

Gør pleje af hvalpen til en hyggestund

Alt for mange hundeejere er nødt til at fragte hunden til dyrlægen, som lægger hunden i narkose, før den nødvendige pleje af hunden kan foretages. Det er en skam! Men med en lille, ekstra indsats, mens din hund er hvalp, kan det oftest undgås, at situationen når dertil.

13-08-2020

Lær din kat at få lokkerne sat

Oplever du problemer, når du skal pleje din kats pels, så er Dyrekassen Danmark klar med nogle gode råd. Det vigtigste er ikke at gøre pelspleje til en kamp. I stedet skal katten lære, at der vanker godbidder, når børsten kommer frem.

10-08-2020

Sommeren er højsæson for algeforgiftning

Hver sommer sker der opblomstring af mikroskopiske alger i søer og indre farvande rundt omkring i Danmark. Desværre kan visse typer alger være skadelige for din hund, og derfor er det vigtigt, du som ejer er påpasselig. Vi har samlet et par gode råd til dig, så du kan mindske risikoen for forgiftning hos din hund.

07-08-2020

Pas på dit kæledyrs poter i sommervarmen

Har du prøvet at gå på bare tæer en sommerdag på eksempelvis varm asfalt, fliser eller sand? Så ved du, hvor ondt det kan gøre. Modsat os mennesker, som går i sko eller sandaler, er hunde og kattes poter konstant udsatte i nærkontakten med det varme underlag, og det er derfor vigtigt, du er opmærksom i sommervarmen, hvis du vil undgå, at dit kæledyr får forbrændinger.

05-08-2020

Falsk drægtighed hos hunde

Løbetid kan skabe problemer for dig og din hund - læs vores gode råd om falsk drægtighed her.

14-07-2020

Guide: Træn din hund til at være alene igen efter ferien

Efter flere ugers ferie, hvor din hund har være ekstra meget sammen med dig og resten af familien, er det vigtigt, at du igen vænner den til at være alene hjemme, inden hverdagen for alvor sætter ind. Læs vores guide til at sikre en blid overgang.

13-07-2020

Stoleleg for katte

Årsagerne til at aktivere din kat er mange, og særligt indekatte har behov for mentale og fysiske udfordringer. Her er derfor endnu et lille tip fra Dyrekassen Danmark, som du kan lave med din kat hjemme i stuen.

12-07-2020

Pas på brandmændene

Mange tager på stranden i sommerperioden for at nyde havet og den friske luft. Desværre er sommeren højsæson for brandmænd - og det kan være fristende for nysgerrige hunde at snuse til eller bide i de blævrende væsner, ligesom en vandhund nemt kan komme i berøring med brandmandens lange fangtråde. Sker det, kan strandturen få en brat afslutning. Vi giver dig derfor en oversigt over de mest almindelige symptomer på forgiftning og forklarer, hvad du selv kan gøre, hvis din hund bliver ramt.

11-07-2020

Rejefiskere på fire poter

En mentalt og fysisk træt kat er en sund og glad kat. Det er også en nem kat. Årsagerne til at aktivere din kat er mange, og særligt indekatte har behov for mentale og fysiske udfordringer. Her er derfor et lille tip fra Dyrekassen Danmark til en nem aktivitet, som du kan lave med din kat hjemme i stuen eller ude i haven.

10-07-2020

Sommeraktiviteter for dig og din hund

Mange skal i år holde sommerferie herhjemme – og får dermed ekstra meget tid med familiens firbenede ven. Vi er klar med en oversigt over gode sommeraktiviteter for dig og din hund, så I sammen kan nyde ferien.

09-07-2020

Hvor skal din hvalp sove?

Når du kommer hjem med din nye hvalp, er alt nyt for det lille væsen. Den har lige forladt sin mor, sine søskende og alt, den kender, og det kan gøre selv den mest selvsikre hvalp en smule usikker, omend kortvarigt. Det er derfor vigtigt, der er ro om hvalpen, og du sørger for at skabe de bedste rammer for dens nye tilværelse. Det indebærer bl.a. at få opbygget en tryg og god soverutine, og Dyrekassen Danmark guider dig naturligvis godt i gennem.

29-06-2020

Sådan får du katten i transportkassen

Mange katte er bange for at komme ind i en transportkasse, og årsagen er ofte, at katten oplever sine grænser overskredet, når den løftes og puttes i kassen. Dyrekassen Danmark har samlet nogle gode råd til, hvordan du lærer din kat at gå i kassen frivilligt.

28-06-2020

Gode råd til bilferie med din hund

Vi giver dig her vores bedste råd, hvis du skal på bilferie med din hund. Læs med, så du kan skabe de bedste forudsætninger for en god og tryg oplevelse for din firbenede ven.

25-06-2020

Sommerfarer for din kat

I takt med at temperaturen stiger, bruger vi mere og mere tid udendørs. Det samme gælder for vores udekatte, som i sommermånederne bruger en stor del af døgnets timer i det fri – og derfor er ekstra udsatte for de farer, der lurer om hjørnet i Sommerdanmark.

23-06-2020

Pas på hunden, når I griller

Sommertid er grilltid. Men når maden skal tilberedes på grillen og nydes i det fri, bør du samtidig være ekstra opmærksom på din hund - så en hyggelig grillaften ikke ender med et besøg hos dyrlægen.

19-06-2020

Undgå solvarme biler

En bil parkeret i solen kan på kort tid forvandles til en stegende hed sauna med temperaturer på 60 til 80 grader. Hunde har sværere ved at komme af med varmen end mennesker, og det koster hvert år hunde livet.

18-06-2020

Pas på din kat, når du åbner vinduet

Sommeren er højsæson for faldulykker blandt katte. Vi åbner vinduer og døre for at lufte ud, og det kan være svært for legesyge og eventyrlystne katte at holde sig væk. Desværre resulterer det ofte i faldulykker med katastrofale konsekvenser til følge. Du får derfor Dyrekassen Danmarks bedste råd til at undgå ulykker i sommervarmen.

17-06-2020

Hvad gør du, hvis din hund bliver stukket af en bi eller hveps?

Når sommeren er over os, begynder det at summe. Med varmen og den blomstrende natur, følger nemlig også bier og hvepse. De stikkende insekter kan være til gene for både os mennesker og vores firbenede venner – men hvad gør du, hvis din hund bliver stukket?

12-06-2020

Undgå svømmehale hos din hund

I forårs- og sommermånederne nyder mange hunde at tage en dukkert i bølgen blå – men alt godt kan overgøres! Hvis din hund ikke er i træning eller på anden vis overbelaster sig i vandet, kan den risikere at få svømmehale – også kaldet watertail eller halelammelse. Læs her hvad du kan gøre for at undgå problemet.

09-06-2020

Klikkertræn din kat

Din kat elsker mentale udfordringer, så den får brugt både hoved og krop. En sjov måde at udfordre mentalt er gennem klikkertræning. Her giver vi dig en kort introduktion.

08-06-2020

Allergi hos hund

Har du bemærket, at din hund klør, slikker eller bider sig mere i hud og poter? Så er det måske et tegn på allergi. Allergi kan vise sig på mange forskellige måder og kan have mange årsager. Læs mere om problemet her.

02-06-2020

Hjerteorm hos hunde

Hjerteorm hos hunde, også kaldet fransk hjerteorm, har længe været et udbredt problem i Danmark – især på Sjælland. Den lille parasit findes dog over det meste af Danmark og kan forårsage alvorlige problemer for din hund, hvis ikke den diagnosticeres i tide. Det er derfor vigtigt, at få din hund testet ved selv den mindste mistanke.

28-05-2020

Sådan sammenfører du bedst to katte

Overvejer du at anskaffe kat nummer to? Så kan du her læse Dyrekassen Danmarks råd til, hvordan du bedst muligt fører kattene sammen og giver dem de bedste forudsætninger for at omgås hinanden.

26-05-2020

Undgå hot spots på din hund

Hot spot er en hudlidelse hos hunde, som kan ses hele året, men som oftest dukker op hen over forårs- og sommermånederne, når vejret bliver varmere og mere fugtigt. Læs her, hvad hot spots egentlig er for en størrelse, og hvordan du bedst undgår problemet.

20-05-2020

Lær din hund at gå pænt i snor

Du finder hundesnoren frem, og din hund hopper og springer af glæde. Nu skal I ud! Og det skal man som bekendt flere gange dagligt med en hund. Det er derfor vigtigt, at gåturen er en fornøjelse for jer begge.

20-05-2020

Når dine katte bliver uvenner

Mange katteejere har mere end én kat, og ofte er disse katte også indekatte. Selvom de fleste katte elsker selskab, så kan der være slagsmål og uro mellem dem. Her får du derfor en række gode råd til, hvad du kan gøre, hvis dine katte slås.

11-05-2020

Stop kattens kradsen i hjemmet

Katte elsker at slibe kløerne, og det er en naturlig del af deres adfærd. Desværre tager de ofte steder i brug, som vi ejere ikke bryder os om. Dyrekassen Danmark har derfor samlet en række gode råd, der kan stoppe din kats uønskede kradsen på møblerne.

06-05-2020

Guide: Rensning af din hunds ører

Husker du at tjekke din hunds ører regelmæssigt, og har du styr på den basale pleje? Du får her Dyrekassen Danmarks guide til, hvornår og hvordan du bør rense din hunds ører.

04-05-2020

Flåter hos hunde

Den milde vinter har budt på usædvanligt høje temperaturer, og det gør at flåterne allerede nu har gode levevilkår. Så husk at tage dine forholdsregler, når du bevæger dig ud i naturen med din hund. De ubudne gæster kan nemlig overføre alvorlige sygdomme til både mennesker og dyr.

04-05-2020

Flåter hos katte

Den milde vinter har budt på usædvanligt høje temperaturer, og det gør at flåterne allerede nu har gode levevilkår. Så husk at tage dine forholdsregler, når du slipper din kat løs udenfor. De ubudne gæster kan nemlig overføre alvorlige sygdomme til både mennesker og dyr.

01-05-2020

Kom godt fra start med alene hjemme

Lær din hvalp at være tryg ved at være alene hjemme, eller endnu bedre - at blive glad for det. Her er vores guide til at komme godt og trygt fra start.

21-04-2020

Hvad signalerer katten med sin hale?

Din kats hale signalerer mange ting, bl.a. gennem position og bevægelse, og kan være en vigtig indikator på, hvilket humør katten er i. Med hjælp fra Netdyredoktor.dk har vi derfor lavet en lille, hurtig guide til at afkode kattens signaler.

20-04-2020

Vælg den rigtige hvalp

At få en hvalp er en stor beslutning, der skal vare mange år frem. Den tid du bruger nu, får du og din familie mange gange tilbage, når I har valgt den hund, der passer bedst til jer og omvendt.

17-04-2020

Er din hund begyndt at fælde?

Her får du en guide til, hvordan du nemt slipper af med hundehårene i fældeperioden.

27-03-2020

Stik hunden en tom flaske

En mentalt og fysisk træt hund er en sund og glad hund. Det er også en nem hund. Årsagerne til at aktivere din hund er mange, og her er endnu et lille tip fra Dyrekassen Danmark, som du kan lave med din hund hjemme på stuegulvet eller i haven.

23-03-2020

Motion til din hvalp

Tillykke med din nye hundehvalp! Sådan en lille størrelse giver liv i huset, og derfor har Dyrekassen Danmark fundet et par gode aktiveringsråd til dig som er ny hvalpeejer.

18-03-2020

Luna og Charlie topper hos Dyrekassen Danmarks hunde

Nogle navne er mere populære end andre, og både hunde- og katteejere elsker navnet Luna. Det viser vores seneste statistik over de navne, der oftest går igen blandt nye medlemmer af Dyrekassen Danmark.

18-03-2020

Luna og Felix topper hos Dyrekassen Danmarks katte

Nogle navne er mere populære end andre, og både hunde- og katteejere elsker navnet Luna. Det viser vores seneste statistik over de navne, der oftest går igen blandt nye medlemmer af Dyrekassen Danmark.

16-03-2020

Lær hunden at rydde op

En mentalt og fysisk træt hund er en sund og glad hund. Det er også en nem hund. Årsagerne til at aktivere din hund er mange, og her er endnu et lille tip fra Dyrekassen Danmark, som du kan lave med din hund hjemme i stuen.

13-02-2020

Forgiftninger hos hund

Mange hunde indbringes hvert år til danske dyreklinikker med symptomer på forgiftning. Som ejer er det vigtigt, du er opmærksom på symptomerne og handler hurtigt, hvis du har mistanke om, at din hund har været i kontakt med et farligt stof. Dyrekassen Danmark giver dig her et hurtigt overblik over de mest almindelige sygdomstegn ved forgiftning samt mulighederne for diagnosticering og behandling.

13-02-2020

Forgiftninger hos kat

Mange katte indbringes hvert år til danske dyreklinikker med symptomer på forgiftning. Som ejer er det vigtigt, du er opmærksom på symptomerne og handler hurtigt, hvis du har mistanke om, at din kat har været i kontakt med et farligt stof. Dyrekassen Danmark giver dig her et hurtigt overblik over de mest almindelige sygdomstegn ved forgiftning samt mulighederne for diagnosticering og behandling.

29-01-2020

Væk rovdyret i din kat

En mentalt og fysisk træt kat er en sund og glad kat. Det er også en nem kat. Årsagerne til at aktivere din kat er mange, og særligt indekatte har behov for mentale og fysiske udfordringer. Her er derfor endnu en lille aktiveringsleg, som du kan lave med din kat derhjemme.

22-01-2020

Guide: 10 gode råd til en god start

En ny hvalp kan virke som en stor opgave. Jo mere du har forberedt dig, for hvalpen kommer, jo nemmere bliver det hele – for både dig og din nye hund. Dyrekassen har derfor samlet ti gode råd til dig og din nye kammerat.

15-01-2020

5 gode råd til hjælpe din hund ned i vægt

”Spis mindre og motionér mere”. Sådan lyder det gyldne råd, vi altid får, når det kommer til vægttab. Men er det virkelig så enkelt? Det er selvfølgelig rigtigt, at man bør forbrænde mere, end man spiser, hvis man vil smide de ekstra kilo. Men det handler i lige så høj grad om at finde en sund balance i hverdagen – i hvert fad hvis man ønsker et varigt resultat. Det samme gælder, når det kommer til dit hund. Dyrekassen Danmark giver dig derfor 5 gode råd til at hjælpe din firbenede ven ned i vægt og holde den slanke linje fremadrettet.

27-12-2019

Luk døren for din kat

Bruger du juleferien på at træne dine katte? Mange katte hader en lukket dør. Men det er der heldigvis råd for, og Dyrekassen Danmark fortæller dig her, hvordan du lærer din kat, at en lukket dør er lig med fest.

21-11-2019

Hvor er godbidden?

En mentalt og fysisk træt hund er en sund og glad hund. Det er også en nem hund. Årsagerne til at aktivere din hund er mange, og her er endnu et lille tip fra Dyrekassen Danmark, som du kan lave med din hund hjemme i stuen.

19-11-2019

Skattejagt med viskestykke

Det våde efterårsvejr har selvsagt givet en del flere timer indendøre, end din hund har været vant til i en længere periode. Heldigvis findes der et utal af muligheder til at aktivere din hund - det eneste du skal bruge, er et viskestykke og nogle godbidder.

12-11-2019

Væk din cirkushund

Kulden har gjort det mindre sjovt at lege med hunden i haven, men heldigvis åbner det kolde vejr op for en masse spændende leg indendøre. Her er endnu et lille tip fra Dyrekassen Danmark, som du kan lave med din hund hjemme i stuen.

25-02-2019

Husk snoren på strandturen

En lille venlig reminder

23-11-2017

Rejseregler på ferie til Norge

Hvis turen går til Norge, er der en række regler, som skal opfyldes, så din rejseledsager ikke bringer smitte med sig mellem landene. Læs her, hvilke regler, du skal følge, når du tager din hund eller kat med over grænsen på ferie.

11-06-2017

Rejseregler på ferie til Sverige

Hvis turen går til Sverige, er der en række regler, som skal opfyldes, så din rejseledsager ikke bringer smitte med sig mellem landene. Læs her, hvilke regler, du skal følge, når du tager din hund eller kat med over grænsen på ferie.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte Dyrekassen Danmark på:

post@dyrekassen.dk
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 111,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 77,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
E-mail: post@dyrekassen.dk

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til kl. 17.00
Fredag 8.30 - 15.00


Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close