5 fordele ved at have en hund

27-08-2021

En hund har mange positive effekter på et menneske, og det er ikke uden grund, den har fået tilnavnet ’menneskets bedste ven’. Her kan du blive klogere på, hvorfor det er gavnligt at have en hund.

5 fordele ved at have en hund

1. En hund opfordrer dig til at være mere aktiv
Du har sikkert hørt det før, men det er sandt – hundeejere lever et mere aktivt liv, og er derfor ofte i bedre form end folk, der ikke har hund.

Der kommer naturligt flere gåture på dagens program, når du anskaffer dig en hund. Men faktisk kan en hund motivere dig til at bevæge dig endnu mere.

Forskningsprojekter viser, at hunde sørger for at holde mennesker aktive og sunde hele livet. Èn af grundende hertil kan være, at man som hundeejer vænner sig til ikke at lade vind og vejr være en hindring for at bevæge sig udenfor.

2. En hund gør dig mere social
Engelske studier af hundeejeres adfærd blandt andre mennesker har tydeligt vist, at de er mere åbne og sociale.

Hundeejere har større tilbøjelighed til at tale med fremmede mennesker end andre. Din hund bliver nemlig ofte omdrejningspunktet for samtale, og den appellerer i langt de fleste tilfælde positivt til mennesker, du møder på din vej – både børn og voksne.

Når du går tur med din hund og møder andre i samme situation eller folk, som gerne vil hilse på din hund, falder du naturligt i snak på en måde, som ikke ville ske, hvis du eksempelvis kørte alene med bus eller gik på indkøb selv.

3. En hund er en trofast og loyal ven
Din hund vil ofte blive trist, når du forlader huset, og hoppe af glæde, når du kommer hjem. Den vil altid lytte og logre bekræftende, uanset hvad du siger.

Der opbygges er stærkt og særligt bånd mellem hund og ejer. Men det er vigtigt at understrege, at det kræver gensidig loyalitet. Holder et menneske ikke af sin hund, vil hunden formentlig heller ikke holde af sin ejer.

Kærlighed og glade følelser skal gengældes – husk det. Giver du det til din hund, få du til gengæld en loyal følgesvend, som vil gøre alt for dig.

4. En hund giver dig tryghed
Når du har en hund ved din side, vil du som regel føle dig mere tryg. Det gælder uanset om du har en stor vagthund eller ej.

Gør du en hund til en del af familien og giver den kærlighed, vil den naturligt nok se dig som en del af sin ”flok”. Derfor vil den også gøre alt, hvad den kan, for at beskytte dig.

5. En hund kan reducere stress
At tilbringe tid med hunde er en effektiv metode til at reducere stress, særligt blandt unge. Det har en amerikansk undersøgelse for nyligt vist.

Ikke nok med, at deltagerne i undersøgelsen blev mindre stressede af at tilbringe tid med menneskets bedste ven, de fik også mere energi, en bedre koncentration og en øget lykkefølelse. Til sammenligning havde terapi uden det firbenede medlem ikke samme effekt.

Det kan altså være utroligt givende at nusse og lege med en hund, og derved aflede tankerne fra dine problemer og daglige gøremål.

Selvom ovenstående grunde kan virke tillokkende, er det vigtigt at huske på, at der også er et stort ansvar forbundet med at være hundeejer. At få hund er en stor beslutning, der skal vare mange år frem – og familieforøgelsen bør altid være gennemtænkt og velovervejet.

Før du vælger at lukke et lille firbenet væsen ind i dit liv, bør du først og fremmest overveje, hvad det egentlig kræver. Og ikke mindst gøre op med dig selv, hvorvidt du har tiden og overskuddet til det. At have hund er en både sjov og givende, men til tider dybt frustrerende oplevelse – og det skal du være klar på.

Brug desuden tid på at overveje, hvilken type hund, du ønsker i dit liv. En hund er nemlig ikke bare en hund, og det er vigtigt, du finder den, der passer til dig – og omvendt.

Læs mere om valget af hund her.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte Dyrekassen Danmark.

Send mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 135,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 94,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
E-mail: Send mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

 

 

 

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close