Derfor slikker din hund på dig

21-11-2023

Har du undret dig over, hvorfor din hund slikker på dig? Få forklaringen her – sammen med de bedste tips til at stoppe slikkeriet, hvis det tager overhånd.

Derfor slikker din hund på dig

Hvorfor slikker din hund?

Det er helt naturligt, at din hund slikker – både på dig, andre hunde og ting – og helt fra hunden er lille, lærer den, at slikkeri er en god ting.

En hundemor slikker eksempelvis sine hvalpe for at holde dem rene og vise, hvor de hører til. Slikkeriet kan dog også foregå fra hvalp til mor, hvis hvalpen gerne vil have noget at spise, ligesom det er en måde at undersøge og udforske ting på.

Senere i livet vil hunden, som en del af plejeprocessen, slikke sig selv og andre hunde. Derudover bliver det en måde for hunden at socialisere sig på og knytte bånd til andre.

Når din hund slikker dig er det altså ofte et tegn på hengivenhed over for dig som ejer eller et signal om, at hunden ønsker din opmærksomhed.

Det kan dog også være af den helt simple årsag, at du smager godt. Din let svedige, salte hud er nemlig lige sagen for din firbenede ven, og det kan fyre ekstra op for slikkeriet.

Hvordan stopper du din hunds slikkeri?

Som oftest er overdreven slikkeri et større problem for mennesket, end det er for hunden. Men bliver det i sidste ende for meget for dig, er der flere måder, du kan få det stoppet – eller i hvert fald forsøge at begrænse det på.

Lad være med at skælde hunden ud, råbe ad den eller straffe den, når den slikker. Prøv i stedet at:

  • Ignorere hunden, når den slikker på dig
  • Skifte din sæbe og bodylotion ud med andre varianter, f.eks. nogle der er baseret på citrus
  • Skrue op for motion, aktivering og leg
  • Belønne din hund for god opførsel
  • Træne din hund til kun at slikke på kommando

Og husk altid at være konsekvent i det, du gør. Det kræver kærlig disciplin, tålmodighed og dedikation at nå godt i mål med hundeopdragelsen.

Vær desuden opmærksom på, at overdreven slikkeri i nogle tilfælde kan være udtryk for, at din hund er angst – og i så fald bør dette afhjælpes. Spørg endelig din dyrlæge til råds, hvis du er i tvivl.

Dækker forsikringen, hvis min hund har angst?

Behandling af psykiske lidelser og adfærdsproblemer er ikke dækket af hundesygeforsikringen hos Dyrekassen Danmark. Læs betingelserne for hundeforsikringen side 8.

Selvom sygeforsikringen desværre ikke kan hjælpe, hvis din hund får angst, dækker den en lang række andre sygdomme og skader hos hunden – f.eks. korsbåndsskader, flækkede negle og mave-/tarmproblemer.

Læs mere om Dyrekassen Danmarks hundesygeforsikring her.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.

E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close