Forårsfornemmelser kan påvirke din tæve

12-04-2019

Løbetid kan skabe problemer for dig og din hund - gode råd om falsk drægtighed

Forårsfornemmelser kan påvirke din tæve

Mange tæver går i løbetid i foråret, og det betyder, at en masse hormoner påvirker din hund. Omkring 40 procent af alle tæver bliver falsk drægtige efter deres løbetid. Tilstanden ses ofte en til to måneder efter, at løbetiden er ovre, og den kan gøre din hund anderledes end normalt.

Nogle tæver bliver triste, mens andre bliver aggressive. Det kan vare i nogle uger, og den forsvinder oftest af sig selv, men der er dog nogle ting, som du bør vide, så du kan hjælpe din hund igennem tilstanden.

Et af tegnene på falsk drægtighed er, at din tæves humør ændrer sig, men hun kan også tage på, så hun ser ud som om, at hun er parret og venter hvalpe. Hormonerne kan endda få tæven til at producere mælk. Er du i tvivl om din hund er drægtig, så bring hende straks til din dyrlæge og få det undersøgt.

Nogle tæver begynder desuden at bære deres tøjdyr omkring som om, at det er hvalpe. Måske vogter hun over ”hvalpene”, og det bedste du kan gøre er at aflede hende og sørge for, at gemme legetøjet væk, så hun ikke ligger med det. Ekstra mental og fysisk aktivering modvirker afsavnet efter ”hvalpene”.

Nogle gange mister tæven appetitten. Her kan motion ofte bevirke, at hun får mere lyst til at spise. Måske kan maden gives på en sjov måde som led i leg eller træning eller en mental aktivering.

Der findes flere måder at undgå falsk drægtighed, og lider din tæve voldsomt af tilstanden, så anbefaler mange dyrlæger, at hun steriliseres. Indgrebet er dog ikke uden konsekvenser for nogle tæver, så du bør overveje for og imod grundigt, før du tager dit valg. Alternativt kan tæven behandles medicinsk, og flere naturlige tilskud ser også ud til at have en god virkning - tal med din dyrlæge om det.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte Dyrekassen Danmark på:

post@dyrekassen.dk
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 111,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 77,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Telefax: 62 52 28 26
E-mail: post@dyrekassen.dk

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til kl. 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

Åbningstider i sommerperioden uge 28-32 (begge inkl.)
Mandag - torsdag kl. 8.30 - 16.00
Fredag kl. 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close