Pga. sommerferie er der pt. længere sagsbehandlingstid for skader. Forventet tid er ca. 4 uger.

Hvad gør du, hvis din hund bliver stukket af en bi eller hveps?

10-06-2021

Bier og hvepse kan være til stor gene for både os mennesker og vores firbenede venner – men hvad gør du egentlig, hvis din hund bliver stukket? Find svaret her!

Hvad gør du, hvis din hund bliver stukket af en bi eller hveps?

Mange hunde, og især hvalpe, er nysgerrige og elsker at jagte sommerens flyvende insekter. Hunde snapper gerne ud efter insekter eller forsøger at fange dem med poterne. Desværre medfører det ofte skræk og irritation hos insekterne, og derfor ender mange hunde med at blive stukket i kampens hede.

Her får du vores bedste råd til, hvordan du bør forholde dig, hvis uheldet er ude.

Symptomer
Hunde reagerer ofte voldsomt på bi- eller hvepsestik, og de kan hæve betragteligt i området omkring selve stikket. Din hund kan desuden, hvis der er mange stik, udvikle et nældefeberlignende udslæt – dvs. kløende, blegt eller rødt udslæt på huden.

Hvis din hund bliver stukket i områder med meget tynd hud, som eksempelvis på øjenlåg eller hals, vil det ofte medføre endnu kraftigere reaktioner, fordi det særlige bindevæv her kan forværre hævelsen.

Bliver din hund stukket indvendig i munden, og er den allergisk overfor insektgiften, kan den hæve op i svælget og dermed få problemer med vejrtrækning. Dette kan i meget kritiske tilfælde medføre kvælning.

Der kan også opstå alvorlige, behandlingskrævende problemer, hvis giften hurtigt spredes til hjerne, hjerte og andre vigtige organer, som det er tilfældet, hvis din hund bliver stukket i et område med store blodkar. Her vil hunden typisk få forhøjet puls og svedudbrud, og du bør derfor reagerer hurtigt, hvis du som ejer registrere disse symptomer.

Hvis uheldet er ude
Et simpelt stik på en ikke-allergisk hund, kræver som oftest ingen decideret behandling. Er der let hævelse kan denne dog behandles lokalt med en irritations-dæmpende salve. Smerte og hævelse vil som regel fortage sig i løbet af et par dage.

Hvis brodden stadig sidder tilbage, bør dem fjernes. Et godt tip er desuden at lave et koldt omslag med is, som kan dulme smerten.

Reagerer din hund kraftigt på bi- eller hvepsestikket, skal du straks opsøge en dyrlæge, som kan igangsætte den nødvendige behandling.

Desuden er det vigtigt, at du i de kommende år efter reaktionen er ekstra opmærksom på at undgå udendørs fodring af din hund, ligesom du bør forsøge at aflede hundens opmærksomhed, hvis den begynder at snappe efter hvepse og bier.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte Dyrekassen Danmark.

Send mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 135,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 94,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
E-mail: Send mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
Fredag 8.30 - 15.00

 

 

 

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close