Hvad signalerer katten med sin hale?

19-10-2023

Din kat signalerer mange ting med sin hale - og halen kan være en vigtig indikator på, hvilket humør katten er i. Her kan du lære at afkode kattens forskellige signaler.

Hvad signalerer katten med sin hale?

Ud over at være vigtig for kattens balance under løb og klatring, er halen også en del af kattens måde at kommunikere med omverdenen – og med dig som ejer.

Læs nedenfor, hvad en specifik position og bevægelse kan være med til at fortælle dig om din kats sindsstemning:

  • Halen står lige op, evt. med let bøjning: Halerejsningen er en hilsen, der indbyder til og tillader kontakt. Efterfølges hyppigt af gnubben-op-ad.

  • Halen er busket: Er halepelsen oprejst (eller tyk og luftig), nærmest som en piberenser, er det et tegn på arrigskab og aggression. Katten er givetvis bange eller føler sig truet, og den puster sig derfor op og går i forsvarsposition.

  • Halen holdes ud til siden: Dette er en seksualadfærd, der udvises af en villig hunkat.

  • Halen logerer med tunge slag: Dette er ofte tegn på lettere irritation; hvæses der samtidig, kan det indikere et snarligt angreb.

  • Halen svipper let fra side til side: Når halen svinger let fra side til side, betyder det oftest, at katten fokuserer på noget - måske har den fået øje på et eventuelt jagtbytte, f.eks. et stykke legetøj eller noget mad.

  • Halen er nede og kurvet omkring kroppen: Dette er tegn på, at katten er tilfreds og har det behageligt.

  • Halen er nede og stukket ind mellem benene: Er halen mellem benene, er det oftest fordi, katten føler sig underlegen og/eller utryg. Fordi den er nervøs, forsøger den at gøre sig så lille som muligt.


Husk at ovenstående kun er indikatorer på kattens humør. Det er ikke nok kun at se på halen, når man skal bedømme, hvad en kat signalerer til sine omgivelser – men det er en vigtig del af helheden.

Du kan derfor bruge halen som pejlemærke for, hvad din kat forsøger at fortælle dig, og ikke mindst hvordan du bør omgås katten på det givne tidspunkt.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.

E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close