Lær din hund at gå pænt i snor

19-05-2022

Du finder hundesnoren frem, og din hund hopper og springer af glæde. Nu skal I ud! Og det skal man som bekendt flere gange dagligt med en hund. Det er derfor vigtigt, at gåturen er en fornøjelse for jer begge.

Lær din hund at gå pænt i snor

Alt for tit er det dog ikke tilfældet. Hvis du har en hund, der trækker voldsomt i snoren, så kender du den afmagt, som mange hundeejere oplever på gåturen. Og det er en skam. For det kan nemlig trænes væk.

For det første, skal du naturligvis sørge for, at din hund er velstimuleret. I en hunds liv hænger tingene sammen i en helhed; går hunden og keder sig, får den ikke brugt sit hoved nok eller motioneres den aldrig frit uden snor i fuld galop, så vil tendensen til at trække voldsomt i snoren øges massivt. Sørg derfor for, at din hund er træt på en sund måde - både mentalt og fysisk.

Sørg også for at gå til træning med din hund. Her vil du ofte også lære at gå pænt i snor med hunden. Og lad ikke din hvalp trække i snoren. Gode vaner læres fra hunden er lille.

Yoyo-hundene

Går du en tur i byen, vil du sikkert se hundeejere, der går dag ud og dag ind og trækker tilbage i snoren, når deres hunde trækker. Ud over at det kan give rygskader på hunden, så virker det heller ikke. Det er derfor et evighedsprojekt, og ikke måden at løse problemet, hvis din hund trækker i snoren.

Se det fra hundens synsvinkel. Den trækker i snoren, og snoren er stram. For at tildele hunden et straffende træk i retur, gør du snoren slap, og så river du til… I hundens optik betyder det, at en slap snor straffes – hvorefter din hund vil trække mere og mere for at undgå, at snoren bliver slap, for det gør jo ondt.

Anti-træk seler og så videre er heller ikke at anbefale. Der er ingen grund til at påføre en hund smerte og ubehag, når der findes alternativer. En halti eller grime kan dog være nødvendig i en periode, hvis din hund er stor og stærk, og så skal du også træne nedenstående imens, du bruger grimen. Ellers er det symptombehandling.

Den rette timing

At lære din hund ikke at trække starter i det øjeblik, I sammen træder ud af hoveddøren. Trækker hunden, så står du stille. Vent, gør ikke noget. Lad hunden trække, men uden at den får noget ud af det. På et tidspunkt stopper hunden, vender sig mod dig og kommer hen.

Mange ejere belønner hunden, når den kommer retur, men det er ikke den rette timing. Dét, du vil lære hunden, er jo ikke at komme retur. Det er at gå fremad sammen med dig med en løs snor. Det er derfor det moment, som du skal belønne.

Når hunden kommer retur, går I derfor sammen et skridt eller to fremad, mens snoren er løs, IMENS du siger "JA" og belønner hunden med en godbid herefter. Timingen er vigtig. Dit "JA" skal falde, IMENS I går frem sammen. Ikke før og ikke efter. Dette gentages mange gange, og til sidst kan du gå flere skridt, så flere og endelig en hel tur med en glad hund, en glad ejer og en løs snor.

Indtil du når dertil, skal din hund naturligvis ud. Her må du tage den i en bil og køre den til et sted, hvor den kan løbe sin energi ud uden snor. Vælger du at gå med den i snoren, hvor den trækker, vil du belønne denne adfærd, og ovenstående træning vil tage længere tid.

God arbejdslyst!

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte Dyrekassen Danmark.

Send mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 134,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 99,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
E-mail: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

 

 

 

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close