Luk døren for din kat

27-12-2019

Bruger du juleferien på at træne dine katte? Mange katte hader en lukket dør. Men det er der heldigvis råd for, og Dyrekassen Danmark fortæller dig her, hvordan du lærer din kat, at en lukket dør er lig med fest.

Luk døren for din kat

Mange katteejere har mere end én kat, og det kan give problemer, når man vil træne kattene, da de andre katte driller og forstyrrer. Derfor må du først lære dine andre katte at være lukket væk og vente i ro på, at det bliver deres tur til at deltage i det sjove. Det kan også være, at du for at beskytte kattene ved for eksempel besøg fra håndværkere i hjemmet, har brug for at kunne lukke dem væk kortvarigt. Og så er det rart at kunne gøre det med god samvittighed og uden kalden og jamren.

Det, som du skal lære kattene er, at det er en FEST at blive lukket væk.
Vælg et rum. Få kattene derind ved at kaste en håndfuld virkelig lækre godbidder på gulvet. Luk døren et sekund, åbn døren – og kast igen en håndfuld lækkerier. Ganske stille og roligt lader du tiden, hvor døren er lukket, vare længere og længere.

Sørg for at åbne døren, FØR kattene opdager, at de er lukket inde og skal vente, for så begynder de at kalde. Og det vil du ikke belønne. Du vil belønne dem for at vente i stilhed på, at døren går op.

Begynder kattene i rummet at kalde undervejs, så luk dem ud og forsøg at time, hvornår du åbner døren og kaster godbidder bedre senere - slaget er tabt alligevel. Vent lidt og træn så igen, som det er beskrevet herover.

Det tager lidt tid at lære katte at vente bag en lukket dør - til gengæld er træningen godt givet ud senere. Husk at træne dette med hver enkel kat alene i rummet også, så de også lærer, at det er en fest, når døren lukkes, og de er alene i et rum.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte Dyrekassen Danmark på:

post@dyrekassen.dk
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 135,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 94,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
E-mail: Send mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til kl. 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close