Motion til din hvalp

23-03-2020

Tillykke med din nye hundehvalp! Sådan en lille størrelse giver liv i huset, og derfor har Dyrekassen Danmark fundet et par gode aktiveringsråd til dig som er ny hvalpeejer.

Motion til din hvalp

En ny hvalp har ikke brug for lange gåture. I stedet har hvalpen brug for at komme med ud i verden, roligt suge indtryk til sig i eget tempo og lære omgivelserne at kende ved bare at sidde sammen med dig og se verden passere forbi. Og så skal hvalpen naturligvis ud og tisse og lave nummer to.

Den gyldne regel er, at du skal gå med din hvalp i det antal minutter, der svarer til dens alder i uger. Er hvalpen otte uger, så er otte minutters gåtur nok. Er den 16 uger, så går I 16 minutter. Der er naturligvis individuelle forskelle, men husk ikke at presse hvalpen. Gåturene kommer der mange af senere.

Undgå også en masse gang på trapper, da det kan skade hvalpen og dens unge skelet. Bær i stedet hvalpen op og ned af trapper, og lad den kun tage få trin.

En masse voldsom leg kan virke som en god måde at gøre din hvalp træt, men dette kan give bagslag senere. Leg gerne med hvalpen, men gør dette på en kontrolleret måde, hvor hvalpen lære at slippe og trække i legetøj som en belønning. Et godt træningssted kan vise dig hvordan. Lav også små mentale opgaver til hvalpen. At bruge hovedet gør også en hvalp træt – og det på en sund måde.

Slip kun din hvalp med andre hunde, der har et sundt sprog. Hvis andre hunde vælter din hvalp og løber den over ende, så kan det senere give problemer i samværet med andre hunde. Hunde skal ikke selv finde ud af at omgås hinanden på en sund måde. Overskrider en anden hund din hvalps grænser, så må du derfor naturligvis altid gribe ind og bede den anden ejer fjerne sin hund. For voldsom leg kan give skader og dårlige oplevelser, så alt med måde er kodeordet i motion til din hvalp.

Selvom opgaven med et lille nyt familiemedlem til tider kan være hård, så er det vigtigt, at minde dig selv på, at du også skal nyde hvalpen og have det sjovt undervejs. Opdrag, træn og aktiver - men glem ikke at lege, hygge jer og slappe af sammen.

Vi ønsker dig og din hvalp alt det bedste!

Husk også, at vi har samlet 10 gode råd til en god start med din nye, firbenede ven.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte Dyrekassen Danmark på:

post@dyrekassen.dk
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 111,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 77,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
E-mail: post@dyrekassen.dk

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til kl. 17.00
Fredag 8.30 - 15.00


Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close