Vi har lukket torsdag den 26. maj og fredag den 27. maj

Sådan får du katten i transportkassen

05-07-2021

Mange katte er bange for at komme ind i en transportkasse, og årsagen er ofte, at katten oplever sine grænser overskredet, når den løftes og puttes i kassen. Her får du de bedste råd til at lære katten at gå i kassen frivilligt.

Sådan får du katten i transportkassen

Mange katte kan ikke lide deres transportkasser, fordi de forbinder dem med noget ubehageligt. Det kan være dyrlæge, smerter, sygdomme, køresyge eller måske har katten fået et chok i kassen, som du ikke opdagede. Dette kan du lave om på, ved roligt at træne din kat til at forbinde kørsel og transportkasse med noget rart. Det kan tage tid, og du skal gå gradvist og forsigtigt frem.

Døjer din kat køresyge, kan du forsøge at kontakte en dyrlæge og undersøge, om findes et middel, som måske kan hjælpe katten. Overvej også, hvor i bilen du stiller kassen – nogle katte har det bedst på forsædet, mens andre trives bedst bagi bilen. Mørklæg eventuelt kassen med et tæppe – og vær opmærksom på, at din kat ikke får det for varmt.

Selve kassen

Først skal du lære katten selv at gå ind i kassen.

 • Stil kassen på gulvet og klik og beløn katten for ALT, den gør, der har med kassen at gøre. I starten er det måske blot at se på kassen, at snuse til den, at stå på den – ALT udløser belønning. Du er ved at lære katten, at kassen er lig med noget rart.
 • Ganske gradvist øger du kravene, så katten til sidst kun modtager klik og godbid for at se ind i kassens åbning og senere at træde ind i kassen.
 • Når katten er inde i kassen, så klik igen, imens den er derinde og beløn katten i kassen flere gange.


At blive båret

Dernæst skal du lære den, at det ikke er farligt at blive båret.

 • Når katten selv aktivt søger kassen og går derind, så kan du begynde at lukke lågen og klikke og belønne katten for at være bag lågen i ro.
 • Næste skridt er at berøre håndtaget på kassen, mens katten er i ro i derinde – klik og beløn for ro.
 • Herefter kan du løfte kassen – først ganske lidt, så lidt mere – klik og beløn løbende katten i kassen for al ro.
 • Næste skridt er at gå med kassen med katten i, mens du klikker og belønner katten, når den er i ro.
 • Hvis katten bliver urolig undervejs, så gå et skridt tilbage i træningen.


Selve bilen

Nu er du kommet til den sværeste del af træningen – og den, som ofte volder de fleste ejere problemer, da den kræver stor tålmodighed. Du må gerne træne det flere gange om dagen. Så længe katten er rolig er det ok.

 • Sæt kassen med katten i bilen med slukket motor. Klik og beløn. Tag derefter katten med ind igen og luk katten ud. Gentages flere gange.
 • Lad stille og roligt katten og kassen stå i bilen i længere og længere tid, imens du løbende klikker og belønner katten for at være rolig.
 • Start bilens motor og klik og beløn katten for at være rolig i kassen. Stille og roligt øger du nu tiden, hvor bilens motor er tændt.
 • Nu skal du have en hjælper til at køre bilen et lille stykke, mens du sidder ved katten og løbende klikker og belønner den for ro. På dette trin bør du bruge nogle ekstra gode godbidder. Stille og roligt kører I længere og længere i bilen med katten.


Som du kan se, vil der gå lidt tid, før du kan køre en længere tur med katten. Måske lykkes det ikke helt at gøre katten fuldkommen tryg ved køreture, men du kan altid lappe på kattens oplevelse ved at arbejde med disse ting og dermed gøre køreturene rarere for både dig og katten.

Små tips der kan give ekstra succes:

Lad kassen stå fremme i stuen, så din kat vænner sig til den – også når I ikke træner. Læg et skridsikkert underlag i kassen, så katten ikke glider rundt derinde, når den transporteres. Brug Feliway, som ikke doper, men giver din kat en oplevelse af tryghed. Anskaf en transportkasse med nem aftagelig top, så du ikke skal trække din kat ud af kassen hos dyrlægen. Du kan også stille kattens madskål i kassen derhjemme. Så forbinder den ligeledes kassen med noget positivt.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte Dyrekassen Danmark.

Send mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 130,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 97,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
E-mail: Send mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

 

 

 

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close