Sådan renser du din kats ører

23-01-2024

Katte er gode til selvpleje, men et sted, de ikke selv kan soignere, er deres ører. Det er derfor vigtigt, du husker at tjekke regelmæssigt. Læs med her og bliv klogere på, hvornår og hvordan du skal rense din kats ører.

Sådan renser du din kats ører

Det er vigtigt, du holder godt øje med din kats ører og er klar over, hvordan du skal rense dem. På den måde kan du bedre komme vokspropper, øremider og infektion i forkøbet.

Er din kats ører sunde og raske – og uden synlig ørevoks – er det dog vigtigt at understrege, at rensning ikke er nødvendigt. Faktisk kan det have en modsat effekt, da du kan risikere at ødelægge ørernes naturlige flora og derved fremprovokere en infektion.

Vi opfordrer derfor til, at du tjekker din kats ører regelmæssigt – og opdager du pludselig en øget mængde voks, bør du rense ørerne op.

Ørerensning

Med lidt forsigtighed kan du sagtens selv rense din kats ører. Sådan her gør du:

  • Det anbefales, at du bruger plastikhandsker eller som minimum vasker dine hænder grundigt, før du giver dig i kast med at rense kattens ører.
  • Prøv først med lidt fugtet vat på en finger og se, om du med denne metode kan fjerne overskydende ørevoks.
  • Er ovenstående metode ikke tilstrækkelig, kan det være nødvendigt at bruge ørerens. Vær opmærksom på at vælge en skånsom rens, dvs. en rens, der ikke er spritholdig. Du kan købe ørerens hos din dyrlæge.
  • Ved brug af ørerens er det vigtigt, du holder kattens hoved i ro. Få eventuelt en anden til at hjælpe dig med dette, da det kan være besværligt at skulle styre begge dele på én gang.
  • Træk øret let tilbage, så den ydre øregang bliver synlig, og placér flaskens pipette ved indgangen ti ørekanalen, pegende i retning mod det modstående øje. Giv 1-3 forsigtige tryk på flasken, således øregangen fyldes med væsken.
  • Du kan holde en finger eller folde øret ind foran øregangen i ca. 5 min. for at undgå, at væsken flyder ud.
  • Massér øregangen forsigtigt i 30-60 sekunder, og lad så katten ryste sig, så overskydende væske kan komme ud. Lad produktet virke i ca. 10 min. og tør til sidst kattens øreflip og ydre øregang med en tot vat.
  • Brug aldrig vatpinde, hverken almindelige eller babyvatpinde! De kan risikere at knække, eller de kan presse en prop længere ned i øregangen. I værste fald kan du komme til at sprænge kattens trommehinde.

Er du i tvivl om, hvordan du skal pleje din kats ører, eller har du den mindste mistanke om betændelse, bør du altid kontakte din dyrlæge for råd og vejledning.

Dækker forsikringen, hvis min kat får ørebetændelse?

Hvis din kat får brug for behandling på grund af infektion eller betændelse i øregangen, kan du få dækket op til 80 % af dyrlægeudgifterne med en kattesygeforsikring fra Dyrekassen Danmark.

Du kan læse mere om, hvad forsikringen dækker og ikke dækker i forsikringsbetingelserne – eller du kan beregne en pris til din kat her.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.

E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
Fredag 8.30 - 15.00


Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close