Stop hunde-hoppebolden

15-02-2022

Er din hund en levende hoppebold, der springer op ad mennesker, når den hilser? Hopperiet er en helt naturlig adfærd hos hunden - men det er alligevel hensigtsmæssigt at lære den at hilse på en mere kontrolleret måde.

Stop hunde-hoppebolden

Hunde vil gerne hilse på de mennesker, de kan lide, ved at hoppe op ad dem og slikke deres ansigter. Adfærden stammer fra hundens ophav – et nu uddødt, ulvelignende dyr, som sandsynligvis også hilste på denne måde - ganske som tamhundens fætter ulven gør i dag.

Din hund er derfor ikke uartig, men høflig, når den hopper op og nærmest vælter dig eller en gæst i en hilsen. Det er simpelthen en del af hundefamiliens hardware.

Men selvom hunden er venlig og programmeret til at hilse ved at slikke i ansigtet, så bør du naturligvis lære den at hilse på mennesker på en mere hensigtsmæssig måde.

Stop hopperiet

Træningen i at stoppe hundens hopperi starter med dig selv. Stil dig foran hunden, og forsøg at provokere den til at hoppe op ad dig. Hver gang hunden ikke hopper op, så giv den en lækker godbid. Start meget roligt og let, og gør det stille og roligt sværere og sværere for hunden ved at bevæge dig mere og mere og indbyde den til at hoppe op.

Hopper din hund op, så vend med det samme ryggen til. Når hunden igen har alle fire poter i jorden, så vend dig og beløn den straks med en godbid på jorden. Skæld ikke ud. Det er også opmærksomhed.

Når du kan stå foran din hund, klappe dig på brystkassen og invitere den til at hoppe op, uden at hunden gør det, kan du gå videre til at lade fremmede udføre akkurat samme træning. Her starter du igen fra bunden med småprovokationer til at hoppe op, og stille og roligt gør den anden person det sværere og sværere for hunden.

Det, hunden lærer, er, at når den ikke hopper op, så får den alverdens godt i form af mad og kontakt. Og hopper den op, så slutter alt det sjove brat. Din hund vil gerne være sammen med dig. Den vil derfor tilpasse sig denne regel, når du lærer den det.

Står du i en situation, hvor du ikke kan træne dette, så bed folk, der vil hilse på hunden, om at sætte sig ned på hug og sige hej.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte Dyrekassen Danmark.

Send mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 130,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 97,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
E-mail: Send mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

 

 

 

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close