Træn din hund til at være alene igen

07-07-2023

Efter en lang sommerferie, hvor din hund har være ekstra meget sammen med dig, er det vigtigt, at du igen vænner den til at være alene hjemme. Se her hvordan.

Træn din hund til at være alene igen

Mange danskere holder i øjeblikket sommerferie, og bruger dermed mere tid i hjemmet. Det giver selvsagt mere selskab til vores hunde, end de ellers er vant til.

Som hundeejer bør du sikre dig, at din firbenede ven er klar til at være alene hjemme, når den normale (og ofte travle) hverdag melder sin ankomst igen. For manges vedkommende er hverdag ensbetydende med at være væk fra hjemmet i ca. 8 timer dagligt - og hunden skal igen til at være alene i længere perioder. Og det kan kræve tilvænning.

"Alene-hjemme problemer" er et almindeligt fænomen efter en lang sommerferie, og problemet ses både hos hvalpe, unghunde og voksne hunde, der ellers har lært at være alene hjemme tidligere. Det er en samlet betegnelse for de forskellige lidelser, der giver udslag i, at hunden opfører sig problematisk, når den er alene hjemme.

De problemer, der forekommer hyppigst, er:

  • Hylen og gøen
  • Urenlighed
  • Ødelæggelse af hus, møbler og ting, når hunden er alene hjemme
  • Nedsat appetit, opkastninger og diarré
  • Sløvhed og depression


Problemet kan dog undgås - eller i hvert fald mindskes betydeligt - ved at planlægge en del af feriedagene sådan, at du langsomt tilvænner hunden at være alene hjemme. Og du får her vores bedste råd til hvordan, det kan gøres.

Gradvis tilvænning - start langsomt ud

Vi anbefaler, at du starter langsomt op med alene-hjemme-træningen. Det kan du gøre ved gradvist at øge tiden, du er væk, i stedet for at starte brat ud med en hel dag. Start med at forlade huset i et par minutter, evt. når du skal ud med skraldespanden, og øg så tidsintervallet løbende. Du kan også bruge de daglige gøremål, som eks. indkøb, til at træne hunden.

I opstartsfasen kan det være en idé at lade radio eller TV være tændt, så huset virker knapt så stille og forladt.

Desuden kan det være en god idé, at planlægge (forholdsvis) korte gåture uden hunden eller lignende aktiviteter, hvor du ikke er afsted for længe, hen mod slutningen af ferien, så hunden igen vænner sig til at være alene.

Husk aktivering

Sørg for, at din hund er luftet godt, inden den skal være alene – leg eller træn med den, så den er mentalt stimuleret, men også så den er fysisk træt. En træt og tilfreds hund har de bedste forudsætninger for at finde ro.

Det er dog vigtigt, du sikrer dig, at hunden har fundet roen, inden du forlader den. Undgå evt. at tage kontakt til hunden de sidste 20 minutter, før du går. Hvis hunden lige har leget vildt, eller den har fået en masse kontakt lige inden, den bliver efterladt, er der endnu længere vej fra aktivitet til ro.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.

E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00


Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close