Forgiftninger hos hund

13-02-2020

Mange hunde indbringes hvert år til danske dyreklinikker med symptomer på forgiftning. Som ejer er det vigtigt, du er opmærksom på symptomerne og handler hurtigt, hvis du har mistanke om, at din hund har været i kontakt med et farligt stof. Dyrekassen Danmark giver dig her et hurtigt overblik over de mest almindelige sygdomstegn ved forgiftning samt mulighederne for diagnosticering og behandling.

Forgiftninger hos hund

Symptomer på forgiftning


Symptomerne på forgiftning hos din hund varierer alt efter forgiftningskilden, ligesom giftens styrke, mængde og hundens størrelse alt sammen har indvirkning på, hvordan hunden reagerer. De mest almindelige symptomer på forgiftning er dog:

  • Savlen
  • Opkast
  • Diarré
  • Mavesmerter
  • Rystelser og kramper
  • Slingren
  • Svimmelhed
  • Vejrtrækningsproblemer


Diagnose og behandling 


Det er i alle tilfælde lettest for dyrlægen at diagnosticere og finde den rette behandling, hvis der er klarhed omkring, hvad hunden er kommet i kontakt med. Derfor er det vigtigt, du medbringer eventuelle emballager eller planter til dyrlægen.

Behandling med brækmiddel og/eller afføringsmiddel vil ofte være det første skridt, hvis hunden lige har indtaget det giftige stof. Det er dog ikke altid, man som ejer er klar over, hvad hunden har været i kontakt med - og hvornår - og det kan tit være svært at finde frem til selve forgiftningskilden.

Derfor behandles de fleste hunde symptomatisk med understøttende intensiv behandling som varme, væskebehandling og lægemidler, som dæmper giftens indvirkning på kroppen og retter op på hunden igen.

Indlæggelse kan komme på tale, alt afhængigt af forgiftningsgraden. Som ejer skal man altså være forberedt på, at forløbet kan være langvarigt, og det kan inkludere løbende evaluring af f.eks. blodprøver til bestemmelse af de indre organers påvirkning.

Har du mistanke om forgiftning hos din hund, råder vi dig til at kontakte din dyrlæge hurtigst muligt.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte Dyrekassen Danmark på:

post@dyrekassen.dk
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 111,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 77,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
E-mail: post@dyrekassen.dk

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til kl. 17.00
Fredag 8.30 - 15.00


Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close