Gul betyder nej tak

31-10-2019

Nogle hunde ønsker ikke at hilse på andre hunde i snor, og dette bør andre hundeejere respektere. Viste du, at du med en gul farve kan signalere til andre ejere, at din hund ikke ønsker kontakt?

Gul betyder nej tak

Det er langt fra alle hunde, der gerne vil hilse i snor. Enkelte racer bryder sig ikke om andre fremmede hunde efter, at de er kønsmodnet. Nogle hunde har haft dårlige oplevelser med andre hunde, mens andre hunde blot ikke bryder sig om at hilse, når de er i snor, da de føler, at snoren hæmmer deres sprog og frihed.

Som ejer kan du se, om en hund, du møder vil hilse på flere måder. Måske signalerer ejeren af hunden, at hunden ikke ønsker kontakt. Måske skifter de fortov, går en anden vej, strammer snoren eller beder deres hund sitte eller indtage plads på deres ene side for at bevare kontrollen, imens I passerer forbi hinanden. Som hundeejer bør du respektere disse signaler, og undgå at din hund går hen til den anden hund. Sker det, kan det betyde skader på både din egen hund og den anden ejers hund. Endelig kan det være, at hunden, som I møder, er syg – og måske smitter. Uanset hvad årsagen er, så bør du som hundeven altid respektere, at det altid er op til den enkelte hundeejer at vurdere om ens egen hund skal hilse i snor eller ej.

Har du selv en hund, der ikke ønsker at hilse på andre hunde i snor, så kan du iføre din egen hund en gul farve. Dette betyder, at hunden ikke ønsker kontakt. Kampagnen blev startet for nogle år siden af ejere til hunde, der havde problemer med at få lov til at gå i fred. Selvom det desværre stadig ikke er alle, der kender til farvens symbolik, så kan du hjælpe med at udbrede viden om den. Det gør du blandt andet ved at dele dette link og artikel, så endnu flere kan lære, at gul betyder nej tak.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte Dyrekassen Danmark på:

post@dyrekassen.dk
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 111,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 77,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
E-mail: post@dyrekassen.dk

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til kl. 17.00
Fredag 8.30 - 15.00


Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close