Rejseregler på ferie til Sverige

11-06-2017

Hvis turen går til Sverige, er der en række regler, som skal opfyldes, så din rejseledsager ikke bringer smitte med sig mellem landene. Læs her, hvilke regler, du skal følge, når du tager din hund eller kat med over grænsen på ferie.

Rejseregler på ferie til Sverige

Tag din bedste ven med på ferien

Det er skønt at tage din hund eller kat med på ferie, og I kan begge have stor glæde af at nyde tid sammen i et andet land. Der er dog en række regler, som gælder, så din ledsager ikke bringer smitte med sig mellem landene, og dermed visse regler, der skal følges, når du tager din hund eller kat med over grænsen på ferie.

På ferie til Sverige

Hvis turen går til Sverige med din hund eller kat – eller bare igennem Sverige som transit – så er der en række regler, som skal opfyldes. Først og fremmest skal hunden eller katten ledsage sin ejer, så I skal altså rejse sammen. Desuden skal din firbenede rejseledsager have et gyldigt EU-pas til selskabsdyr. Hunden eller katten skal også være ID-mærket med microchip eller med en tatovering, der er let at læse, og som din hund eller kat har fået inden den 3. juli 2011. Disse ting får du hos din dyrlæge, der også sørger for at hunden og katten er opdateret med alle vaccinationer før afrejsen. 

Husk rabiesvaccinen 21 dage før afrejse

For Sverige gælder det, at din hund eller kat skal have en rabiesvaccination, og denne skal indgives efter din hund er fyldt 12 uger. Vaccinationen skal ske mindst 21 dage før afrejse. Du skal desuden være opmærksom på, at datoen for vaccinationen skal ligge samtidig eller efter den dag, du får din hund eller kat ID-mærket eller aflæst for ID-mærkning.

Endelig skal du give toldvæsenet i Sverige besked om, at du rejser med din hund eller kat til Sverige på ferie eller som transit for eksempel over Sverige til Bornholm.

Aggressive hunde

Mens Danmark har et forbud mod visse hunderacer, så gælder det ikke i Sverige. Du skal dog vide, at det er forbudt at tage hunde med til Sverige, som regnes for overdrevne kamplystne, let bliver aggressive og bider mennesker og andre hunde, og som regnes for svære at stoppe i et eventuelt angreb. Har du en hund med adfærdsproblemer af denne type, bør du derfor kontakte myndighederne og spørge, hvor det stiller dig og din hund. Det samme bør du gøre, hvis du har en hund af en race, som du er i tvivl om, du kan få lov at tage med til landet.

Kontakt myndighederne

Når du rejser på ferie i Sverige, må du højest medbringe fem hunde eller katte. Der er også særlige krav om transport af hunde. Hvis hunden ikke sidder i bur, skal den være fastspændt med sele – i tilfælde af en hård opbremsning. Hvis din hund sidder i bur, er der en række krav til burets størrelse. Størrelsen bestemmes ud fra hundens mål:

  • Burets længde skal svare til hundens længde fra snude til sædeknogler i stående stilling gange 1,10
  • Burets bredde skal svare til hundens bryst bredde gange 2,5. Hunden skal kunne ligge ned og vende sig uhindret
  • Burets højde skal svare til højden over hundens isse i den stilling, hvor den er højst
  • Taget af buret må højst være 5 % kortere end burets længde
  • Ved mere end en hund i buret, skal bredden for hver hund øges med brystbredden af den største hund

Din dyrlæge kan naturligvis fortælle dig om reglerne i detaljer, men det er også altid en god idé at kontakte Fødevarestyrelsen i Danmark eller det svenske Jordbruksverket før afrejse, så du er sikker på, at du kan få din hund eller kat med ind i Sverige på ferie.

De svenske myndigheder har også videoer og guides på deres side, hvor du kan finde de præcise regler for dig og din hund eller kat. Du finder de svenske fødevaremyndigheder her.

Huskeliste:

  • EU-pas for selskabsdyr
  • ID-mærkning
  • Rabies-vaccination mindst 21 dage før afrejse
  • Giv toldvæsenet i Sverige besked
  • Tjek at dine dyreforsikringer er gælder i Sverige. Dyrekassen Danmarks forsikringer gælder i Europa i op til 1 års varighed. 

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte Dyrekassen Danmark på:

post@dyrekassen.dk
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 111,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 77,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
E-mail: post@dyrekassen.dk

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til kl. 17.00
Fredag 8.30 - 15.00


Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close